Nissan Extrem. Κουπέ και SUV σε ένα

Η μεγάλη έκπληξη που είχε υπαινιχθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες η Nissan
 
 αποκαλύφθηκε πριν λίγες ώρες, κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας Τύπου, στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Σάο Πάολο στη Βραζιλία και φέρει την ονομασία Extrem.
To Extrem είναι το πρώτο πρωτότυπο αυτοκίνητο από τη Nissan που σχεδιάστηκε ειδικά για τη Βραζιλία μια χώρα στην οποία καταγράφεται σημαντική αύξηση των πωλήσεων της, ξεπερνώντας το 2% της αγοράς το 2011, διπλασιάζοντας έτσι τις πωλήσεις της σε σχέση με το 2011 και έχοντας στόχο να κινηθεί σε ένα ποσοστό πάνω από το 5% μετά το 2016.
Τον σχεδιασμό του concept Extrem υπογράφουν το Nissan Design America με έδρα το Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια,  σε συνεργασία με τους σχεδιαστές της Βραζιλίας

Το 2+2 θέσεων μικρό SUV με αρκετά στοιχεία κουπέ,  βασίζεται στην πλατφόρμα V-της Nissan την οποία μοιράζονται με αυτοκίνητα όπως  το Micra.
Με το μήκος του να φθάνει τα  3.850 χιλιοστά, το πλάτος τα  1.765 χιλιοστά  και το ύψος τα 1.530 χιλιοστά  το Extrem είναι πολύ μικρότερο από ό,τι το Juke (4.125 χιλιοστά μήκος).
Το σχέδιο του πρωτότυπου μοντέλου δανείζεται στοιχεία από διάφορα μοντέλα της Nissan . Για παράδειγμα η εμπρός μάσκα και οι προφυλακτήρες έχουν αρκετές ομοιότητες με το GT-R ενώ οι  αεραγωγοί, οι προβολείς και η οροφή μοιάζουν αρκετά στο 370Z.
Η δύναμη για το μικρό 2 +2 θέσεων όχημα προέρχεται από έναν υπερτροφοδοτούμενο 1.6-λίτρων κινητήρα βενζίνης, με τη Nissan na δηλώνει ότι το Extrem θα μπορούσε να προσφερθεί με τετρακίνηση ή με κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς.
Η Nissan επεσήμανε ότι η Extrem είναι «αυστηρά ένα concept car, χωρίς άμεσα σχέδια για να μπει στην παραγωγή» ενώ έσπευσε να προσθέσει ότι αρκετά από τα στιλιστικά του στοιχεία θα προσφέρονται στο άμεσο μέλλον σε διάφορα προϊόντα της, είτε για την Βραζιλία, είτε για την παγκόσμια αγορά.
http://news247.gr