Please pull over, Sir

Τα πουλόβερ είναι για το χειμώνα ό,τι τα t-shirt για το καλοκαίρι

 δεν βαριέσαι να τα αγοράζεις και όσα και αν έχεις από πέρσι, πάντα υπάρχει περιθώριο να προσθέσεις κι άλλα στη συλλογή σου. Πόσο μάλλον όταν θέλεις να ακολουθήσεις τις παγκόσμιες στιλιστικές τάσεις, που κάθε χρόνο διαφοροποιούν τα πουλόβερ ως προς το κόψιμο, τα υλικά και τα μοτίβα τους.
Και παρ’ ότι για να αποκτήσεις τα πουλόβερ των σχεδιαστών θα έπρεπε να πιάσεις δεύτερη ή και τρίτη δουλειά, οι αντίστοιχες εκδοχές τους στις φτηνές αλυσίδες καταστημάτων είναι εξίσου κομψές και πολύ οικονομικές.

Το jacquard πουλόβερ

 Μπορείς να το αποκαλείς και après-ski ή ακόμη και “αυτό με τα σχεδιάκια”. Δεν έχει σημασία. Σημασία έχει πως αυτή τη σεζόν το πουλόβερ που σου έσπαγε τα νεύρα στο δημοτικό γιατί η μαμά σου επέμενε να το φορέσεις αλλά εσένα σου φαινόντουσαν geeky τα μοτίβα του, φέτος έχει επιστρέψει δυναμικά. Διάλεξε ένα με abstract μοτίβα (όχι νιφάδες, έλατα, τάρανδους και άλλα τέτοια γιορτινά) και φόρεσέ το με τζιν, λευκό ή γαλάζιο πουκάμισο από μέσα και/ή sports jacket από πάνω.

 

 

Το πουλόβερ που κουμπώνει

 Τι ρόλο παίζουν τα κουμπιά πάνω στη μάλλινη πλέξη; Τι εξυπηρετεί αυτό το -δανεισμένο από τα Montgomery- ξύλινο δόντι στο γιακά σου; Γιατί ένα πουλόβερ να έχει φερμουάρ στο λαιμό; Η αλήθεια είναι πως όλα τα παραπάνω δεν κάνουν τίποτε άλλο πέραν του να χαρίζουν στιλ και διαφορετική όψη στα πουλόβερ σου. Αλλά και αυτό δεν το λες και λίγο. Φέτος λοιπόν που τα πουλόβερ με κούμπωμα επανέρχονται, εκμεταλλεύσου το για να αναδείξεις τις layring τεχνικές σου, αφήνοντας από μέσα να φανούν t-shirt και πουκάμισα που θα φοράς το ένα πάνω από το άλλο. Προσοχή, μην αφήνεις να φανεί το στέρνο σου, δεν είναι ευχάριστο θέαμα στην καρδιά του χειμώνα. Αν θες να φορέσεις αυτό το σχέδιο κατάσαρκα, κούμπωσε τουλάχιστον τα κουμπιά.   


Το λεπτό πουλόβερ

 Είναι ο αφανής ήρωας της ντουλάπας σου, το κομμάτι που είναι πάντα τόσο ήσυχο, διακριτικό και διαχρονικά κομψό που περνάει απαρατήρητο. Επί της ουσίας, όμως, είναι εκείνο που δένει οποιοδήποτε χειμερινό outfit, ο μεσάζοντας μεταξύ πουκάμισου ή t-shirt και μπουφάν ή σακακιού, το κομμάτι που θα σε κρατήσει ζεστό και stylish όλο το χειμώνα. Αν βρεις κάποιο με merino wool ή κασμίρ στη σύνθεσή του, θα σε ανταμείψει με ζεστασιά χωρίς να προσθέτει όγκο στη σιλουέτα σου. Ειδικά για φέτος, αναζήτησε κάποιο σε κόκκινο βουργουνδίας, χακί ή πορτοκαλί. Ιδανικό και για σύνολα γραφείου καθώς η γράβατα από μέσα του ταιριάζει πολύ.  


Το ριγέ πουλόβερ

 Σε αντίθεση με το ζακάρ πουλόβερ με τα έντονα μοτίβα, αυτό είναι μια safe επιλογή για τεμπέληδες. Αν είσαι και εσύ από εκείνους που βαριούνται να κάνουν χρωματικούς συνδυασμούς αλλά θέλουν τα casual σύνολά τους να παρουσιάζουν ένα κάποιο ενδιαφέρον, μπορείς να επιλέξεις ένα fun ρίγε πουλόβερ, ιδανικό για ναυτικά ή Ivy League κολεγιακά σύνολα. πρόσθεσε από μέσα ένα λευκό ή navy t-shirt το οποίο θα ξεπροβάλλει διακριτικά στο λαιμό, ρίξε από πάνω ένα παρκά ή tweed σακάκι και είσαι έτοιμος.


To ζιβάγκο

 Για εκείνους που τους ταιριάζει (και το ανέχονται), το ζιβάγκο είναι υπεράνω τάσεων. Σοβαρό, σοφιστικέ και “ενήλικο”, συνδυάζεται τέλεια με βαμβακερά παντελόνια, βαριά αντρικά παλτό αλλά και δερμάτινα jackets. Φέτος προτίμησε ένα με κοτσίδες, καθώς αυτή η χοντρή πλέξη εμφανίστηκε σχεδόν σε όλες τις πασαρέλες (και άρα θα εμφανιστεί και σχεδόν σε όλες τις βιτρίνες). Όσο καλύτερης ποιότητας είναι το υλικό του, τόσο λιγότερο θα σε τσιμπάει.

 http://www.oneman.gr