Η πρωτοποριακή τριμαράν φρεγάτα LCS-2 USS Independence

Η πρωτοποριακή τριμαράν φρεγάτα της αυστραλιανής εταιρείας Austal
 μία από τις δύο φρεγάτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανάπτυξης της πλοίου παράκτιων επιχειρήσεων LCS εντάχθηκε επίσημα στις τάξεις του Ναυτικού των ΗΠΑ.
Το νέο σκάφος ονομάστηκε USS Independence και αποτελεί ένα σημαντικό τεχνολογικό βήμα για το Ναυτικό. Το νέο σκάφος έχει μήκος 127 μέτρα, είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου από αλουμίνιο, λόγω της σχεδίασης του (τριμαράν) διαθέτει εντυπωσιακή ευστάθεια, ευελιξία και υψηλή ταχύτητα.


Η πρωτοποριακή τριμαράν φρεγάτα της αυστραλιανής εταιρείας Austal μία από τις δύο φρεγάτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανάπτυξης της πλοίου παράκτιων επιχειρήσεων LCS εντάχθηκε επίσημα στις τάξεις του Ναυτικού των ΗΠΑ. Το νέο σκάφος ονομάστηκε USS Independence και αποτελεί ένα σημαντικό τεχνολογικό βήμα για το Ναυτικό. Το νέο σκάφος έχει μήκος 127 μέτρα, είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου από αλουμίνιο, λόγω της σχεδίασης του (τριμαράν) διαθέτει εντυπωσιακή ευστάθεια, ευελιξία και υψηλή ταχύτητα.



Το νέο σκάφος έχει σχεδιαστεί και εξοπλιστεί κατάλληλα για να επιχειρεί σε παράκτιες περιοχές και να μπορεί να αντιμετωπίζει ασύμμετρες απειλές. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του νέου πλοίου είναι η μεγάλη του αυτονομία η οποία φτάνει τα 4.300 ναυτικά μίλια με ταχύτητα 18 κόμβων επιτρέποντας έτσι στο αμερικανικό ναυτικό την ανάπτυξη του οπουδήποτε στον κόσμο.



Το δεύτερο πλοίο της κλάσης το USS Coronado βρίσκεται ήδη υπό εξέλιξη και αναμένεται να παραδοθεί το 2012. Εκτός από τα δύο αυτά σκάφη η αυστραλιανή εταιρεία ναυπηγεί το επίσης τριμαράν και εξολοκλήρου κατασκευασμένο από αλουμίνιο  ταχύ σκάφος μεταφορών JHSV το οποίο θα ονομαστεί USS Fortitude (JHSV 1). Η εταιρεία πρόκειται να κατασκευάσει συνολικά 10 σκάφη των 103 μέτρων μέχρι το 2013 για τις αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις εκ των οποίων τα 5 θα αξιοποιηθούν από το Ναυτικό και τα υπόλοιπα 5 από το Στρατό.
defencenet.gr