Oμορφα ξενοχοχεία απο πάγο

Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο στην Φινλανδία βρίσκεται το κάστρο “LumiLinna” που είναι φτιαγμένο από χιόνι
 και το οποίο περιλαμβάνει ένα ξενοδοχείο, ένα εστιατόριο, παρεκκλήσι και πολλούς άλλους χώρους ψυχαγωγίας!

Το κάστρο από χιόνι βρίσκεται στην περιοχή Kemi στον κόλπο της Βοθνίας. Κάθε χρόνο οι υπεύθυνοι χτίζουν το κάστρο με διαφορετικό θέμα κάθε φορά. Φέτος θέμα του κάστρου είναι τα cartoons.

Το “LumiLinna” άρχισε να φτιάχνεται στις 3 Δεκεμβρίου και στις 29 Ιανουαρίου άνοιξε τις πόρτες του για τον κόσμο. Θα είναι ανοιχτό μέχρι τον Απριλίο και είναι ανοιχτό από τις 10 μέχρι τις 7.

Για όσους δεν θέλουν απλά να το επισκεφτούν αλλά και να μείνουν εκεί, το κάστρο διαθέτει ξενοδοχείο που αποτελείται από 18 δίκλινα / μονά δωμάτια και δύο μεγάλα δωμάτια με 5 κρεβάτια.

Το κάστρο δεν αφήνει κανέναν παραπονεμένο κι έτσι όσοι θελήσουν να παντρευτούν σε πολικές θερμοκρασίες μπορούν να το κάνουν καθώς διαθέτει ένα παρεκκλήσι με 100 θέσεις για τους προσκεκλημένους σας!
















 Σουηδία

Στις όχθες του ποταμού Torne, στο παλιό χωριό Jukkasjärvi στη σουηδική Λαπωνία βρίσκεται το Ice Hotel, ένα ξενοδοχείο που είναι ένα σουρεαλιστικό όνειρο .Κάθε Νοέμβριο, η δημιουργία του Ice Hotel  ξεκινά με τη λήψη κύβων από πάγο από τον ποταμό Torne. Το νερό αυτό είναι απίστευτα καθαρό και προσφέρει μερικές από τις καλύτερες πάγοκολονες στον κόσμο, για λάξευση και δημιουργία γλυπτών από παγο.
Μια αληθινή καταψυξη καλιτεχνικών θαυμάτων, στο Ice Hotel οπου βρίσκονται και δημιουργούνται κάθε χρόνο από μια ομάδα διεθνών σχεδιαστών διαφορα γλυπτά
στο ξενοδοχείο δεν υπάρχουν πανω από δύο δωμάτια ίδια, αλλάζουν εμφάνιση, δομή και διάταξη από έτος σε έτος.
Αν και εξω η θερμοκρασια ειναι -37 ° C στο Ice Hotel εσωτερική θερμοκρασία είναι μεταξύ -5 ° C έως -8 ° C,
μέσα το ξενοδοχείο προσφέρει άνετες φόρμες χειμώνα, μπότες και γάντια .
Κατά την παραμονή σας εδώ μπορείτε επίσης να απολαύσετε το μπαρ πάγος, σαφάρι χειμώνα,  έλκηθρο με σκύλους, snowmobiling και ένα υπαίθριο θέατρο.


    * Το Ice Hotel είναι ανοιχτό από τις 10 Δεκεμβρίου - 18 Απριλίου .

    * το δωμάτιο κοστίζει 400-800 $ ημερησίως και περιλαμβάνει θερμικο sleeping bang για δύο,ζεστά φλυτζάνια χυμού lingonberry ,ζεστή σάουνα και πρωινό .






















Ιαπωνία

Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο στο Alpha Resort του παγωμένου χωριού Tomamu της πόλης Shimukappu στο βόρειο νησί του Hokkaido της Ιαπωνίας, το οποίο σύμφωνα με το Reuters άνοιξε 15 Φεβρουαρίου 2009. Το ξενοδοχείο όπου η τραπεζαρία, ο χώρος κρεβατιών και ο χώρος των λουτρών είναι φτιαγμένοι από πάγο, κοστίζει 80.000 γεν ($1.375) τη νύχτα για δύο άτομα, ενώ το γεύμα που περιλαμβάνει το πακέτο σερβίρεται επίσης σε ένα πιάτο πάγου. Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες και πάρτε μια γεύση από το υπέροχο και ξεχωριστό αυτό ξενοδοχείο.