Οι «γαλάζιες λίμνες» της Νέας Ζηλανδίας!

Οι εικόνες με τα καταγάλανα νερά δεν μπορεί παρά να θυμίζουν κάτι από Καραϊβική ή Μαλδίβες
από λευκές παραλίες και εξωτικά μέρη, και με τίποτα ο νους δεν πηγαίνει κάπου αλλού. Κι όμως παρόμοια εντυπωσιακά τοπία κάνουν την εμφάνισή τους σε διάφορα απίθανα μέρη του πλανήτη, εκπλήσσοντας τους θεατές με την ομορφιά τους.

Σε αυτή την κατηγορία του… παράδοξου και του απίθανου ανήκουν και οι περίφημες «Blue Pools» που βρίσκονται στη Νέα Ζηλανδία, ως τμήμα του πάρκου «Mount Aspiring National Park», το οποίο συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τα Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Στην ουσία πρόκειται για διαδοχικές φυσικές πισίνες με καταγάλανα νερά, που σχηματίζονται από τα νερά των πηγών που κατεβαίνουν απότα γύρω βουνά, αποτελώντας ένα εκπληκτικό θέαμα για τον επισκέπτη.
Οι περισσότερες από αυτές προσφέρουν τη δυνατότητα για ένα μπάνιο στο κρυστάλλινο εσωτερικό τους, αν βέβαια ο… τολμηρός δύτης έχει καλή αντοχή στο κρύο! Ολόκληρη η περιοχή γίνεται πόλος έλξης ντόπιων και ξένων όλες τις εποχές του χρόνου, καθώς αποτελεί ένα από τα πλέον δημοφιλή σημεία της χώρας για μια ενδιαφέρουσα απόδραση…






 http://perierga.gr/