ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ Πώς να φτιάξετε μια μακαρονάδα "αλά πουτανέσκα"

Η μακαρονάδα "αλά πουτανέσκα" είναι ένα πρώτο πιάτο πολύ αγαπημένο στους Ιταλούς αλλά και σε όλο τον κόσμο
 δεν χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις μαγειρικής αλλά και είναι εύκολο να το φτιάξει η κάθε μια μας.

Το πικάντικο όνομα της συγκεκριμένης συνταγής προέρχεται από τα σπίτια των "ραντεβού", όπου προσφέρονταν στους πελάτες, αφού είναι μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα...

  • Υλικά για τέσσερα άτομα:
  • -400 γραμμάρια μακαρόνια
  • -100 γραμμάρια μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • -1 κουταλιά αλατισμένη κάπαρη
  • -500 γραμμάρια ώριμες ντομάτες
  • -1 με 2 σκελίδες σκόρδα
  • -2 κουταλιές λεπτοκομένο μαϊντανό
  • -5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • -αλάτι
  • -1 κόκκινη καυτερή πιπεριά ή εναλλακτικά λίγο πιπέρι
  • -8 φιλέτα αντζούγιες
  • Ο χρόνος που απαιτείται για την προετοιμασία και το μαγείρεμα είναι περίπου 40 λεπτά:
  • -Πρώτα πλένουμε καλά τις ντομάτες και με το μαχαίρι σχηματίζουμε ένα σταυρό στη βάση τους.
  • -Τις βάζουμε σε βραστό νερό για ένα λεπτό και τις ρίχνουμε στο σουρωτήρι. -Αφήνουμε τις ντομάτες να κρυώσουν και τις αποφλοιώνουμε εύκολα λόγω του σταυρωτού κοψίματος που είχαμε κάνει.
  • -Αφαιρούμε τους σπόρους και κόβουμε τις ντομάτες σε μικρούς κύβους σε ένα πιατάκι.
  • -Τοποθετούμε σε νερό την κάπαρη και τις αντζούγιες για να φύγουν τα πολλά αλάτια και τις τυλίγουμε σε χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα νερά. -Κόψτε σε μεγάλα κομμάτια τις αντζούγιες, τρίψτε σε ψιλά κομμάτια τις σκελίδες του σκόρδου και κόψτε σε ροδέλες την φρέσκια πιπεριά αφαιρώντας τα σπόρια.
  • -Κόψτε την κάπαρη σε μικρά κομμάτια και κόψτε σε μικρές ροδέλες τις ελιές.
  • -Σε ένα βαθύ τηγάνι βάλτε το λάδι σε υψηλή φωτιά και ρίξτε το σκόρδο ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει.
  • -Προσθέστε τις αντζούγιες και την πιπεριά και μόλις οι αντζούγιες αρχίσουν να τηγανίζονται προσθέστε τις ελιές και την κάπαρη.
  • -Αφήστε τα μερικά λεπτά και μετά προσθέστε τις ντομάτες μαζί με την μισή από την ποσότητα του μαϊντανού.
  • -Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τα υλικά για 10 με 15 λεπτά
  • -Παράλληλα βάλτε σε μια κατσαρόλα νερό και αλάτι και μόλις πάρει μια βράση προσθέστε τα μακαρόνια.
  • -Μόλις βράσουν τα μακαρόνια τοποθετήστε τα στο σουρωτήρι και μετά ρίξτε τα στο τηγάνι χωρίς να το βγάλετε από τη φωτιά και ανακατεύοντας ελαφρώς.
  • -Τοποθετήστε την μακαρονάδα αλά πουτανέσκα σε μια πιατέλα και προσθέστε από πάνω τον υπόλοιπο μαϊντανό.
  • Καλή σας όρεξη!
  •  http://www.radar.gr