Οι 8 πιο γραφικές εκκλησίες για Επιτάφιο στην Αθήνα

Για αυτούς που δεν απαρνήθηκαν την Αθήνα ακόμη και τις ημέρες του Πάσχα
 υπάρχουν σε κάθε γωνιά της πόλης γραφικές εκκλησίες όπου η ακολουθία του Επιταφίου γίνεται σε κατανυκτικό κλίμα.

Άγιος Φίλιππος στην Αδριανού, Μοναστηράκι
Χτίστηκε το 1886 πάνω στα ερείπια παλαιότερου ναού, απέναντι από την είσοδο της Αρχαίας Αγοράς. Η περιφορά του Επιταφίου γίνεται στο Θησείο.

'Αγιος Δημήτριος Λουμπαρδιάρης
Είναι κτισμένος επί των οδών Διονυσίου Αεροπαγίτου και Αποστόλου Παύλου, σε μια κατάφυτη περιοχή. Η ακολουθία του Επιταφίου γίνεται στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου, κάτω από τον φωτισμένο ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Αγία Ειρήνη στην Αιόλου
Η εκκλησία έδωσε το όνομά της και στην πλατεία που την περιβάλλει. Η περιφορά του Επιταφίου της ανεβαίνει την Ερμού και καταλήγει στο Σύνταγμα.

Άγιος Γεώργιος στο Λυκαβηττό
Η εκκλησία κτίσθηκε το 1870 και ανταμείβει τους πιστούς με την κατανυκτική ατμόσφαιρα, την ησυχία και τη μαγευτική θέα στη φωτισμένη Αθήνα.

Παναγία η Χρυσοκαστριώτισσα στην οδό Θρασυβούλου, Πλάκα
Βρίσκεται στα Αναφιώτικα της Πλάκας. Οι ψαλμωδίες ψάλλονται από χορωδία και συνοδεύονται από αρμόνιο, κάτι σπάνιο στην ορθόδοξη λειτουργία.

Μονή Πετράκη στη Γενναδίου, Κολωνάκι
Πολύ κοντά στην κοσμική πλατεία Κολωνακίου, στην οδό Ι. Γενναδίου 14, αποπνέει γαλήνη που δε θυμίζει την πολύβουη πόλη.

Άγιος Γεώργιος, Καβούρι
Κοντά στη θάλασσα, ενα πανέμορφο λευκό εκκλησάκι που θυμίζει νησί, στην καρδιά ενός καταπράσινου πευκοδάσους και σε απόσταση αναπνοής από την παραλία.

Μονή Οσίας Φιλοθέης, Εκάλη
Επιλογή στα βόρεια προάστια, ιδιαίτερα κατανυκτική με λιγοστές μοναχές να ψάλλουν τα τροπάρια και τους ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας υπό το φως των κεριών.
iefimerida.gr