Alyona Lanskaya η πανέμορφη εκπρόσωπος της Λευκορωσίας στην Eurovision.

Η Alyona Lanskaya  γεννήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 1985 στο Mogilev της Λευκορωσίας.
Δεν κρύβει την αγάπη της για την οικογένειά της και για τη μουσική όπου πάντα κατέλαβε την πρώτη θέση στη ζωή της.



 Ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές σε νεαρή ηλικία στο σχολείο που τραγουδούσε στη χορωδία και ως μέλος των διάφορων ομάδων τέχνης. Αποφοίτησε από το Belarusian-Russian Πανεπιστήμιο του Mogilev

.<<Τα παιδικά μου χρόνια ήταν πολύ ευχάριστα, και μερικές φορές θα ήθελα πολύ να επιστρέψω σε  αυτά>> λέει η Alyona Lanskaya


Η Alyona προτιμά έναν υγιεινό τρόπο ζωής - σπορ, τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, δεν καπνίζει, πίνει λίγο αλκοόλ και κάνει μέτρια δίαιτα. Αγαπά την ανάγνωση και την εκμάθηση νέων πραγμάτων. Η Alyona πιστεύει ότι η Λευκορωσία έχει μια από τις πιο εκπληκτικές ομορφιές της φύσης στον κόσμο και έτσι, στον ελεύθερο χρόνο της, απολαμβάνει τα ταξίδια γύρω από την πατρίδα της. Αγαπάει τα ζώα, και έχει ένα κουνέλι την Nikki, που ζει στο σπίτι της, το όνομα του οποίου επιλέχθηκε από τους φαν της. Η  τραγουδιστρια έχει πολλές βιολέτες γύρω από το σπίτι της, και επίσης, έχει αρχίσει πρόσφατα τη συλλογή της από ορχιδέες.
Η καριέρα της ως επαγγελματίας τραγουδιστρια ξεκίνησε το 2005, όταν Alyona έλαβε μέρος στο "Slavianski Bazaar" φεστιβάλ στο Vitebsk. Το πρώτο μουσικό βίντεο κλιπ κυκλοφόρησε το 2008. Η Alyona έδειξε μια αξιοσημείωτη αίσθηση στην αφοσίωση της δουλειά της, ενώ συμμετείχε σε ένα reality show σπορ "The Magnificent Seven", αφιερωμένο στον δίαθλο. Η τραγουδίστρια  η οποία κατά την πρώτη της προπόνηση ήταν διστακτική να κάνει σκι, τελικά κέρδισε στον τελικό, αφού είχε μόλις μία εβδομάδα για να μάθει αυτό το άθλημα.
Το 2008, Η Alyona, για πρώτη φορά, έλαβε μέρος σε διεθνές φεστιβάλ μουσικής, στην πόλη του Dobrich στη Βουλγαρία. Το 2010 το πρώτο της άλμπουμ solo "λαβύρινθος της αγάπης" που κυκλοφόρησε περιλαμβάνει τραγούδια στα ρωσικά, της Λευκορωσίας αλλά και στα Αγγλικά. Η Alyona Lanskaya έφερε επίσης μια νίκη από τις ΗΠΑ στο «Atlantic Breeze 2010» Το 2011, τιμήθηκε με τον τίτλο του Τιμώμενη καλλιτέχνης της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας -. Είναι πιο νεότερη καλλιτέχνιδα που παρέλαβε ποτέ αυτό το βραβείο!
Το καλοκαίρι του 2012, Η Alyona ηχογράφησε το νέο της αγγλόφωνο άλμπουμ . Επίσης το 2012, πήρε μέρος στον Εθνικό τελικό της Λευκορωσίας για την Eurovision . Και φέτος εκπροσώπησε τη χώρα της με το γνωστό σε όλους πλέον Solayoh , γραμμένο από τον Mark Paelinck και Martin King παλιοί γνώριμοι του διαγωνισμού αφού έχουν ξανά συμμετάσχει στο διαγωνισμό της Eurovision με άλλες χώρες.