Αθήνα
+18...+28° C

Οι τρεις μεγαλύτεροι κήποι της Ιαπωνίας

Η Ιαπωνία είναι μια χώρα με αξιοθαύμαστη φυσική ομορφιά και αποτελεί τουριστικό προορισμό για πολλούς τουρίστες.
 Ένα από τα αξιοθέατά της, που είναι παγκοσμίως γνωστό, είναι "οι τρεις μεγάλοι κήποι", γνωστοί και ως "οι τρεις διάσημοι κήποι". 
Οι κήποι είναι σημαντικοί για τους Ιάπωνες όχι μόνο για την ομορφιά τους, αλλά κυρίως γιατί έχουν παραδοσιακό χρώμα.
Ας τους γνωρίσουμε λίγο.
Kenroku-en

"Kenroku-en" σημαίνει "κήπος που συγκεντρώνει έξι χαρακτηριστικά". Τα χαρακτηριστικά εκείνα που κάνουν έναν κήπο ιδανικό. Αυτά είναι: ευρυχωρία, γαλήνη, υπέροχη θέα, λεπτό σχεδιασμό, δροσιά και να εμπνέει σεβασμό.


Βρίσκεται στην Kanazawa, Ishikawa και είναι ένας παλαιός ιδιωτικός κήπος. Καλύπτει περισσότερα από 25 στρέμματα γεμάτα με 8.750 δέντρα και 183 είδη φυτών, όπως δαμασκηνιές, κερασιές, πλατάνια και αζαλέες. 
Το παλαιότερο συντριβάνι στην Ιαπωνία, ένα τεϊοπωλείο χτισμένο το 1774, γέφυρες χτισμένες με κόκκινες πέτρες, που μοιάζουν με χήνες που πετούν, παγόδες, καταρράκτες, μικρές λίμνες, ρυάκια κ.ά. συμπληρώνουν την ομορφιά του κήπου.

Η δημιουργία του ξεκίνησε το 1620 και ολοκληρώθηκε το 1840, από τους Maeda-shi, μια από τις πιο ισχυρές οικογένειες σαμουράι στην Ιαπωνία.

Είναι ανοιχτός όλο το χρόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό. Είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο για την ομορφιά του και τις τέσσερις εποχές του χρόνου.


Koraku-en


"Koraku-en" σημαίνει "κήπος της μετά-επιθυμίας" (η αγγλική φράση είναι-garden of pleasure after). Το όνομα αναφέρεται σε ένα ρητό, που αποδίδεται στον Κομφούκιο και το οποίο λέει: Ο σωστός κυβερνήτης πρέπει να φροντίζει τις ανάγκες του λαού του πρώτα και μετά να ενδιαφέρεται για τα δικά του συμφέροντα.


Ο κήπος αυτός βρίσκεται στην Okayama και  ξεκίνησε το 1687 και ολοκληρώθηκε  το 1700, από τον Ikeda Tsunamasa, άρχοντα της Okayama.

Περισσότερα από 4.000 δέντρα και 160 διαφορετικές ποικιλίες ανθοφόρων φυτών υπάρχουν σε αυτόν τον κήπο. Δαμασκηνιές, πλατάνια, κερασιές, πεύκα, αζαλέες, λωτοί, αμαρυλλίδες και νούφαρα συνθέτουν ένα υπέροχο σκηνικό.


Kairaku-en

Kairaku-en σημαίνει "ο κήπος για να απολαύσετε μαζί με ανθρώπους". Βρίσκεται στο Mito, Ibaraki. Δημιουργήθηκε το 1841 από τον τοπικό άρχοντα Tokugawa Nariaki. Σε αντίθεση με τους άλλους δύο κήπους, αυτός έγινε με σκοπό όχι μόνο την απόλαυση του άρχοντα που τον έφτιαξε, αλλά και του απλού κόσμου.

Έχει έκταση 18 στρεμμάτων και βρίσκεται πάνω σ' έναν λόφο, προσφέροντας έτσι στους επισκέπτες του μια πανοραμική θέα των γύρω δασών και λιμνών.
Στον κήπο υπάρχει δάσος με 3.000 δαμασκηνιές, όπου έχουν φυτευτεί εκατό διαφορετικές ποικιλίες δαμασκηνιάς με ποικιλία χρωμάτων στην περίοδο της ανθοφορίας τους.

 Τα λευκά, ροζ και κόκκινα άνθη κάνουν ιδιαίτερα ελκυστική την επίσκεψη στον κήπο 
 την εποχή της ανθοφορίας των δαμασκηνιών, δηλαδή κατά το τέλος του Φεβρουαρίου.
Επίσης υπάρχει ένα άλσος με μπαμπού, δάση με κέδρους, κερασιές, μανόλιες και καμέλιες και το Kobuntei-ένα παραδοσιακό γιαπωνέζικο κτίσμα.