Τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για την παραμονή πρωτοχρονιάς!

Τα ρεβεγιόν που θα μείνουν αξέχαστα

Εντυπωσιακά πυροτεχνήματα πλημμυρίζουν τον ουρανό, λίγα λεπτά μετά την αντίστροφη μέτρηση για την έλευση της νέας χρονιάς. Σε όλες τις πόλεις του κόσμου, η βραδιά της παραμονής της Πρωτοχρονιάς είναι η ιδανική ευκαιρία για ξέφρενα πάρτι, άφθονο ποτό και εορταστική διάθεση!

Το Conde Nast Traveller μας προτείνει τους 10 πιο δημοφιλείς προορισμούς για ένα ξεχωριστό πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν. Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες και υποδεχθείτε τι 2014 με τον καλύτερο τρόπο!

Ρεβεγιόν στο Εδιμβούργο





Οι εορταστικές εκδηλώσεις στην πόλη ξεκινούν από τις 30 Δεκενβρίου, όταν περίπου 35.000 άτομα μεταφέρουν δάδες από την πλατεία του Κοινοβουλίου στο Calton Hill, όπου τα πυροτεχνήματα φωτίζουν εντυπωσιακά τον ουρανό.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς γίνετε ένα με τους υπόλοιπους 80.000, που θα βγουν στους δρόμους για να τραγουδήσουν Auld Lang Syne και να συμμετάσχουν σε ένα μεγαλειώδες πάρτι, με τη συμμετοχή των συγκροτημάτων Django Django και The Chvrches.

Την ίδια ώρα σε μια ξεχωριστή συναυλία, οι Pet Shop Boys θα ξεσηκώσουν τους θαυμαστές τους πριν από τα διάσημα πυροτεχνήματα.

Η εορταστική διάθεση μεταφέρεται ανήμερα της Πρωτοχρονιάς με τη διοργάνωση παιχνιδιών όπως τα «scotch hoppers» και «dreadnought», από ντόπιους καλλιτέχνες, στην Παλιά Πόλη.

Τα πιο εντυπωσιακά πυροτεχνήματα στον κόσμο




Το να γιορτάσετε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς κάτω από τον ήλιο, είναι από μόνο του ξεχωριστό! Το λιμάνι του Σίδνεϊ γεμίζει ασφυκτικά με κόσμο, που συρρέει για να απολαύσει από κοντά το πιο εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων στον κόσμο.

Μπορείτε να νοικιάσετε μια βάρκα και έχοντας τις απαραίτητες προμήθειες ποτού και φαγητού να ξεκινήσετε την αντίστροφη μέτρηση από νωρίς. Εναλλακτικά, επισκεφθείτε το Cockatoo Island και οργανώστε ένα φεγγαρόλουστο πικ-νικ μέχρι την ώρα της γιορτής. Υπάρχει και η δυνατότητα διανυκτέρευσης στο εκεί κάμπινγκ αρκεί να έχετε κλείσει θέση από πριν.

Οι πιο ρομαντικοί ίσως προτιμήσουν να κλείσουν ένα εξωτερικό τραπέζι σε ένα από τα εστιατόρια της προκυμαίας της διάσημης Harbour Bridge, ώστε να έχουν την καλύτερη θέα στα πυροτεχνήματα.

Χορεύοντας κάτω από τα αστέρια στη Goa




Αν και μερικοί ισχυρίζονται ότι τα πάρτι στη Goa έχουν χάσει κάτι από την παλιά τους αίγλη, παρόλα αυτά το να χορεύεις στην παραλία, με την άμμο να σου χαϊδεύει τα πόδια και τον ήλιο να χάνεται σε κρυστάλλινα νερά, παραμένει ένα ονειρικό σκηνικό.

Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για να απολαύσετε ένα μοναδικό πάρτι στη Goa, με τα πυροτεχνήματα να φωτίζουν τον ουρανό και τις εκδηλώσεις να δημιουργούν μια εορταστική ατμόσφαιρα.

Αναπόφευκτα, τα μεγαλύτερα και δυνατότερα πάρτι διοργανώνονται στην Anjuna, αλλά και στο Palolem. Τη νέα χρονιά επισκεφθείτε την Agonda για γιόγκα και ρέικι.

Φορέστε λευκά στο Ρίο




Είναι σχεδόν κατακαλόκαιρο στο Ρίο ντε Τζανέιρο αυτή την εποχή, γι' αυτό και οι περισσότεροι αποφεύγουν τα κλειστά κλαμπ και διοργανώνουν πάρτι στο δρόμο. Ενωθείτε με τα δυο εκατομμύρια επισκέπτες που κατακλύζουν την παραλία και απολαύστε την απίστευτη επίδειξη πυροτεχνημάτων.

Η παραλία Copacabana είναι στο επίκεντρο των εορτασμών και οι γιορτές εκεί ξεκινούν επίσημα στις 8 το βράδυ, όταν η ζωντανή μουσική από βραζιλιάνικη σάμπα έως ροκ, ξεσηκώνει το πλήθος.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι σύνηθες να φορούν λευκά στο Ρίο, καθώς λέγεται ότι φέρνει τύχη για το νέο έτος. Καλύτερα όμως να αφήσετε τα αγαπημένα σας ρούχα στο σπίτι, εκτός κι αν δεν σας πειράζει να τα λερώσετε με σαμπάνια!

Πριν τη μεγάλη γιορτή, πολλά εστιατόρια προσφέρουν αποκλειστικά μενού, ενώ το πολυτελές ξενοδοχείο Copacabana Palace, εκτός από το δείπνο διοργανώνει και μεγαλειώδη πάρτι.

Υποδεχθείτε το νέο χρόνο στο Βερολίνο




Ετοιμαστείτε να σας ανοίξει η όρεξη στον ετήσιο αγώνα τηγανίτας, Berliner Silvesterlauf. Δρομείς με φανταχτερές στολές ακολουθούν διάφορες διαδρομές, των δυο, τεσσάρων, έξι, δέκα ή δεκαπέντε χιλιομέτρων από την καλλιτεχνική περιοχή Grunewald, δοκιμάζοντας τηγανίτες σε όλη τη διαδρομή.


Το βράδυ η μεγαλύτερη γιορτή του Βερολίνου πραγματοποιείται στην Πύλη του Βρανδεμβούργου. Τα Teufelsberg και Viktoriapark είναι επίσης καλές επιλογές για να παρακολουθήσετε τα πυροτεχνήματα.

Ημέρες ντίσκο στη μεγαλύτερη πόλη του Καναδά




Το μεγαλύτερο πάρτι στο Τορόντο, ο ετήσιος εορτασμός Citytv, που περιλαμβάνει μουσικές παραστάσεις, επιστρέφει στην πλατεία Nathan Phillips, από τις 10 το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιά.

Κερδίστε την καλύτερη θέα, κάνοντας κράτηση στο εστιατόριο 360, στην κορυφή του Πύργου CN. (www.cntower.ca)

Χορεύοντας στην παραλία του Koh Pha Ngan





Μοναδικά πάρτι διοργανώνονται όλο το χρόνο στις παραλίες των νησιών της Ταϊλάνδης, αλλά το πιο σημαντικό από όλα είναι το πάρτι για την παραμονή της πρωτοχρονιάς στο Koh Pha Ngan, που φιλοξενεί επίσης το πιο διάσημο πάρτι πανσελήνου του κόσμου. Η γιορτή ξεκινά στην παραλία Sunrise Beach στο Had Rin, αμέσως μόλις σκοτεινιάσει και διαρκεί έως το απόγευμα της επόμενης μέρας.

Γιορτάστε στο Άμστερνταμ




Το Άμστερνταμ είναι μια «μαζεμένη» πόλη και έτσι είναι εύκολο να δείτε πολλά σόου πυροτεχνημάτων στις 31 Δεκεμβρίου. Μην εκπλαγείτε αν τα δείτε να φωτίζουν τον ουρανό, μια ή και δυο μέρες πριν.

Οι γέφυρες της πόλης προσφέρουν μερικά από τα καλύτερα σημεία για να δει κανείς τα φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα. Για να είστε πιο κοντά στη δράση, προτιμήστε μια από τις πλατείες Rembrandtplein, Nieuwmarkt, Museumplein και Dam, όπου διοργανώνονται πάρτι.

Γευτείτε οliebollen, τηγανητή ζύμη με μήλο και σταφίδες, σε αφθονία και συνοδεύστε το με το αγαπημένο σας ποτό.

Πάρτι στο Μαϊάμι






Γνωστό ως μια από τις διάσημες πόλεις του κόσμου για τα πάρτι που διοργανώνει, το Μιάμι καταφέρνει να κλέψει κάθε χρόνο τις εντυπώσεις.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας , οι οικογένειες μπορούν να επισκεφθούν το Παιδικό Μουσείο, όπου μια απογευματινή αντίστροφη μέτρηση, με καλλιτεχνικές δραστηριότητες και χειροτεχνίες θα κρατήσει σε εγρήγορση τα παιδιά.

Στο Bayfront Park οι συναυλίες ξεκινούν από νωρίς το απόγευμα και για αργότερα ιδανική είναι μια βόλτα στο South Beach, που τα μεσάνυχτα φωτίζεται από εντυπωσιακά πυροτεχνήματα.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς στην πιο διάσημη πλατεία του κόσμου






Η Παραμονή Πρωτοχρονιάς στη Νέα Υόρκη προσφέρει πολλές επιλογές και μια από αυτές είναι το R Lounge του ξενοδοχείου Renaissance. Σίγουρα , η Times Square δεν είναι η πιο πρωτότυπη σύσταση, αλλά τα παράθυρα του μπαρ που ξεκινούν από το δάπεδο και αγγίζουν την οροφή προσφέρουν μια μοναδική θέα.

Στη θέα περιλαμβάνεται και το διάσημο κτίριο One Times Square, όπου μια μεγάλη μπάλα πέφτει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς , καθώς και οι τεράστιες διαφημιστικές πινακίδες της πλατείας. Παράλληλα, το lounge σερβίρει great Manhattan, Mojito και Martinis, τρία Μ που είναι ζωτικής σημασίας για κάθε Πρωτοχρονιά στο μεγάλο μήλο.πηγη