Οι 10 επικηρυγμένοι του πλανήτη

Δείτε την λίστα με τους 10 «ακριβότερους» επικηρυγμένους στον πλανήτη!

1. Αϊμάν Αλ-Ζαουάχρι – Τρομοκρατία, Δολοφονίες – 25.000.000 δολάρια

Μετά το θάνατο του Οσάμπα μπιν Λάντεν, ο Αιγύπτιος φυσικός με σπουδές θεολογίας και μάστερ στη θρησκεία του Ισλάμ, είναι το «κεφάλι» της μεγαλύτερης τρομοκρατικής οργάνωσης στον πλανήτη. Το γεγονός ότι είναι ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στον κόσμο δεν είναι τυχαίο. Ούτε το ποσό που δίνεται σε όποιο βοηθήσει!


2. Τζόζεφ Κόνι – Γεννοκτονία, Εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας – Άγνωστο ποσό

Ουδείς μπορεί να υπολογίσει πόσα χρήματα θα πάρει κάποιος αν βοηθήσει στη σύλληψη του αρχηγού του Στρατού Αντίστασης της Ουγκάντα. Κυρίως επειδή κατά πάσα πιθανότητα, ο ίδιος θα επιλέξει να μη συλληφθεί αλλά να πέσει στο πεδίο της μάχης. Έχει απαγάγει δεκάδες χιλιάδες παιδιά και τα έχει μετατρέψει σε φονικές μηχανές ενός «επαναστατικού» στρατού ο οποίος ευθύνεται –με τις εντολές του Κόνι- για εγκλήματα όπως μαζικές σφαγές, ακρωτηριάσεις και καννιβαλισμό.


3. Χοακίν Γκουσμάν – Διακίνηση ναρκωτικών, Δολοφονίες – 5.000.000 δολάρια

Μεξικάνος βαρόνος ναρκωτικών, «κεφάλι» του Καρτέλ Σιναόλα, της μεγαλύτερης οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών στον κόσμο. Ο άνθρωπος που ξεπέρασε τον Πάμπλο Εσκομπάρ και έγινε ο πιο διάσημος έμπορος ναρκωτικών στην ιστορία και συμπεριλήφθηκε από το περιοδικό Forbes στη λίστα με τους 100 κορυφαίους από πλευράς επιρροής, στον κόσμο!


4. Νταγούντ Ιμπραήμ – Τρομοκρατία, Δολοφονίες, Διακίνηση ναρκωτικών – 5.000.000 δολάρια
«Κεφάλι» του συνδικάτου οργανωμένου εγκλήματος «D-Company» στη Βομβάη της Ινδίας, ο Ντάνγουντ φημολογείται πως ήταν ο «εγκέφαλος» της βομβιστικής επίθεσης στη Βομβάη το 1993, που σκότωσαν 257 ανθρώπους και τραυματίσαν 713 ακόμη. Θεωρείται από τους πιο αδίστακτους εγκληματίες στον κόσμο και έχει καλές σχέσεις με την Αλ-Κάιντα.


5. Φελισιέν Καμπούγκα – Γεννοκτονία – 5.000.000 δολάρια

Επιχειρηματίας από τη Ρουάντα, υπεύθυνος για την φρικτή Γεννοκτονία της Ρουάντα στα μέσα του 1994. Με στελέχη της φυλής Χούτου να υποκινούν την κυβέρνηση, σφαγιάστηκαν 500.000 με 1.000.000 άνθρωποι της φυλής Τούτσι από τις 7 Απριλίου έως τις 15 Ιουλίου του 1994.


6. Άνταμ Γιαχίγε Γκαντάμ – Τρομοκρατία, Εσχάτη προδοσία – 1.000.000 δολάρια
Βασικό στέλεχος της Αλ-Κάιντα στις ΗΠΑ. Μεγάλωσε στην Καλιφόρνια και ασπάστηκε το Ισλάμ στα 17. Εισχώρησε σε οργάνωση φονταμενταλιστών και μετακόμισε στο Πακιστάν λίγο αργότερα. Είναι από τα βασικότερα στελέχη της Αλ-Κάιντα και είναι γνωστός ως «Αζάμ ο Αμερικάνος». Εμφανίστηκε σε αρκετά βίντεο στο πλευρό του Οσάμα μπιν Λάντεν. Έγινε ο πρώτος Αμερικανός που κατηγορείται για εσχάτη προδοσία μετά τον Τομόγια Καουακίτα (1952).


7. Αλί Κουσαΐμπ – Τρομοκρατία – 5.000.000 δολάρια

Πρώην αρχηγός της στρατιωτικής οργάνωσης «Janjaweed» που ενεργούσε στο Νταρφούρ, το δυτικό Σουδάν και το ανατολικό Τσαντ. Καταζητείται για διάφορα εγκλήματα σε βάρος των κατοίκων του Νταρφούρ, όπως βιασμό, δολοφονίες, γεννοκτονία και διακίνηση ανθρώπων.


8. Ισνιλόν Τοτόνι Χαπιλόν – Απαγωγές, Τρομοκρατία, Δολοφονίες – 5.000.000 δολάρια

Αρχηγός της τρομοκρατίς οργάνωσης που δρα στις Φιλιππίνες «Abu Sayyaf Group», ο Ισνιλόν είναι γνωστός ως «Ο Αναπληρωτής». Καταζητείται για διάφορα εγκλήματα, μεταξύ αυτών για την απαγωγή και τον απαγχωνισμό πολλών ξένων που επισκέπτονταν κατά καιρούς τις Φιλιππίνες.


9. Σαΐφ Αλ-Αντέλ – Τρομοκρατία, Εκτελέσεις – 5.000.000

Αιγύπτιος ειδικός στις εκρήξεις, από τα κορυφαία στελέχη της Αλ-Κάιντα. Ο Αλ-Αντέλ καταζητείται για τις βομβιστικές επιθέσεις σε διάφορες πρεσβείες των ΗΠΑ στην Ανατολική Αφρική, το 1998. Συμμετείχε στην εκτέλεση του προέδρου της Αιγύπτου, Ανουά Αλ-Σαντάτ. Έχει εκπαιδεύσει τα περισσότερα στελέχη της Αλ-Κάιντα.


10. Αμπντούλ Ραχμάν Γιασίν – Τρομοκρατία – 5.000.000

Πολιτής των ΗΠΑ γεννημένος από Ιρακινούς γονείς στο Μπλούμινγκτον της Ιντιάνα, ο οποίος μετακόμισε στη Βαγδάτη με την οικογένειά του, λίγο καιρό αφού ο πατέρας του τελείωσε το ντοκτορά του στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα. Είναι το «εγκέφαλος πίσω από την κατασκευή των βομβών που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις του 1993 στους Δίδυμους Πύργους, οκτώ χρόνια πριν την κατάρρευση του World Trade Center. Είναι ο μοναδικός από τους συμμετέχοντες στις επιθέσεις του ’93 που δεν έχει συλληφθεί.

* Όπως μπορεί κανείς εύκολα να καταλάβει, η λίστα είναι... μακρά και για τουλάχιστον 20 καταζητούμενους ακόμη το ποσό δεν πέφτει κάτω από το 1.000.000 δολάρια. Ωστόσο, οι παραπάνω επικηρυγμένοι δεν καταλαμβάνουν τις πρώτες 10 θέσεις μόνο για λόγους... οικονομικούς, αλλά και βάσει των εγκλημάτων που έχουν διαπράξει και συνεχίζουν να διαπράττουν.
 πηγη