Οι κορυφαίοι προορισμοί για το 2014!

Από τη Βραζιλία μέχρι την Ισλανδία και την Ιαπωνία

Αναρωτιέστε ποιος θα είναι ο επόμενος προορισμός για μια μοναδική απόδραση; Μπορεί το 2013 να μας αποχαιρετά, το 2014 όμως έρχεται δυναμικά, δίνοντας μας άπειρες ευκαιρίες για ταξίδια!

Το ειδησεογραφικό δίκτυο CNN μοιράζεται μαζί μας τους 11 προορισμούς, που αξίζει να επισκεφθούμε στη διάρκεια της νέας χρονιάς, γιατί...υπάρχει λόγος!

Βραζιλία : Παγκόσμιο Κύπελλο



Μπορεί το σύγχρονο ποδόσφαιρο και το soccer να έχουν γεννηθεί στα δημόσια σχολεία της Αγγλίας, αλλά πολλοί θα συμφωνήσουν ότι η ψυχή του έχει εγκατασταθεί στη Βραζιλία.

Η χώρα διαθέτει την πιο επιτυχημένη διεθνή ομάδα στον κόσμο, κερδίζοντας το Παγκόσμιο Κύπελλο πέντε φορές και ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο, ο Πελέ, κατάγεται από εδώ.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του επόμενου έτους θα φιλοξενηθεί στη Βραζιλία τον Ιούνιο και τον Ιούλιο σε 18 πόλεις σε όλη τη χώρα, προσφέροντας μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

Ανακαλύψτε την υπόλοιπη χώρα, η οποία περιλαμβάνει τροπικά δάση, παραλίες και αμέτρητα πολιτιστικά μνημεία και ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι ζωής.

Παναμάς: Τα 100α γενέθλια της Διώρυγας



Ένας σημαντικός προορισμός για το 2014 είναι και ο Παναμάς καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από την διάνοιξη της διάσημης διώρυγας. Ωστόσο μη νομίζετε πως αν δεν είστε ναυτικός δεν έχετε και λόγο να πάτε.

Οι Παναμέζοι ετοιμάζουν διάφορες γιορτές με θέμα τη Διώρυγα και όχι μόνο, που σίγουρα θα σας συναρπάσουν!

Μιανμάρ: Ένας ανερχόμενος τουριστικός προορισμός



Από τους πλέον ανερχόμενους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως είναι η Μιανμάρ, που όσα κι αν έχετε ακούσει για περιορισμούς στη χρήση του διαδικτύου ακόμα και των ΑΤΜ, σιγά - σιγά ανήκουν στο παρελθόν. Το υπουργείο Τουρισμού της χώρας έχει δημιουργήσει ένα σχέδιο «Υπεύθυνης Τουριστικής Πολιτικής» και έτσι στήνει το φιλόξενο προφίλ της ασιατικής χώρας, που συνορεύει με το Βιετνάμ.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να μεγιστοποιήσει την προσέλευση τουριστών το 2014 και φυσικά να μπει επάξια στις λίστες των δημοφιλέστερων τουριστικών προορισμών.

Λίμνη Myvatn, Ισλανδία: Ανακαλύψτε το Βόρειο Σέλας



Οι καλύτεροι διαφημιστές του συγκεκριμένου προορισμού δεν είναι άλλοι από τους επιστήμονες της ΝΑΣΑ που εκτιμούν πως ένας ενδεκαετής κύκλος ηλιακής δραστηριότητας θα φτάσει φέτος τον χειμώνα στο αποκορύφωμά του τους πρώτους μήνες του 2014 και το φαντασμαγορικό Βόρειο Σέλας θα είναι πιο εντυπωσιακό από ποτέ!

Ταξιδέψτε στο Εκουαδόρ



Με πρόγραμμα τουριστικών επενδύσεων που ξεπερνά τα 600 εκατ. δολάρια μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια η χώρα έχει βάλει ψηλά τον πήχη του τουρισμού. Η ταλαιπωρία του παρελθόντος για όσους είχαν επισκεφθεί το Εκουαδόρ, λαμβάνει σιγά - σιγά τέλος, καθώς φέτος εγκαινιάστηκε και ξεκίνησε να λειτουργεί το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Quito.

Επίσης τέθηκε σε λειτουργία και ένα νέο πολυτελές τραίνο. Το Εκουαδόρ αποτελεί ιδανικό τόπο διακοπών, εκτός κι αν το όνομά σας είναι Τζούλιαν Ασάνζ.

Νέα Ζηλανδία: Ποδηλασία 2.500 χιλιομέτρων



Εάν έχετε αποφασίσει το 2014 να είναι η χρονιά που θα το ρίξετε στη γυμναστική και την άσκηση τότε η μακρινή Νέα Ζηλανδία είναι ο ιδανικός προορισμός για να δοκιμάσετε τις αντοχές σας.

Η χώρα θα ολοκληρώσει εντός του 2014 την ποδηλατική διαδρομή Nga Haerenga, που θα διασχίζει τα καλύτερα τοπία της χώρας αλλά και τα πιο αξιόλογα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η διαδρομή θα έχει μήκος 2.500 χιλιόμετρα και θα αποτελείται από 23 μικρότερες διαδρομές.

Η κυβέρνηση έχει ξοδέψει περί τα 50 εκατ. δολάρια για την κατασκευή των διαδρομών αυτών, που περνούν μέσα από δάση, λίμνες, αλλά και παλιές σιδηροδρομικές γραμμές, που κάποτε χρησιμοποιούσαν οι χρυσοθήρες.

Κόστα Ρίκα: Εγγυημένες παραλίες



Εάν είστε ο τύπος του ταξιδιώτη που αναζητά βραβευμένες περιοχές και επίσημες συστάσεις καλής διαμονής προτού επιλέξετε προορισμό τότε οι παραλίες της Νοσάρα στην Κόστα Ρίκα θα σας ικανοποιήσουν πλήρως.

Οι ακτές αυτές αναμένεται να γίνουν εξαιρετικά δημοφιλείς το 2014 εξαιτίας της Γαλάζιας Σημαίας που πήραν για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρονται εκεί, αλλά και για την καθαρότητα των νερών τους.

Ιαπωνία: Καινούρια φεστιβάλ



Η 50η επέτειος της υπερταχείας, διάφορα καινούργια φεστιβάλ και ένα νέο υπερπολυτελές τραίνο με το όνομα “Πέντε Αστέρια”, είναι μερικοί μόνο από τους λόγους για να επισκεφθείτε το 2014 την Ιαπωνία.

Τον Μάρτιο η χώρα του ανατέλλοντος ηλίου θα διοργανώσει τα πρώτα διεθνή βραβείο POP στην Οζάκα και μια “βόλτα” μέχρι εκεί ακούγεται εξαιρετική ιδέα.

Ανατολική Αφρική: Μια βίζα, τρεις χώρες



Γορίλες στην Ουγκάντα και την Ρουάντα και ρινόκεροι στην Κένυα μπορούν να είναι η. παρέα σας παίρνοντας μόνο μια βίζα. Μάλιστα ορισμένα ταξιδιωτικά γραφεία σας υπόσχονται να σας πάνε μοναδικά πακέτα περιηγήσεων, για να γίνετε ένα με την άγρια φύση!

Ισπανία, Σαν Σεμπάστιαν: Η καλύτερη πόλη του κόσμου στο μέλλον;



Η πόλη βρίσκεται ήδη στην πέμπτη θέση με τις καλύτερες πόλεις του κόσμου και σίγουρα θα γίνει ακόμα πιο δημοφιλής σύντομα καθώς το 2016 θα είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Ταλίν, Εσθονία: Σήραγγες και γεύματα στον Τιτανικό



Αν θα σας ενδιέφερε η περιπλάνηση μέσα σε πολεμικά τούνελ τότε το Ταλίν αποτελεί για εσάς τον ιδανικό προορισμό, ενώ το 2014 θα ολοκληρωθούν εργασίες ώστε αρκετά από αυτά να είναι πιο προσβάσιμα.

Για να αποζημιώσετε πάντως τη θηλυκή σας παρέα μετά από μια βόλτα στα τούνελ μπορείτε να της προσφέρετε ένα ρομαντικό γεύμα εμπνευσμένο από την τραπεζαρία της πρώτης θέσης του Τιτανικού στο Μουσείο Lennusadam Seaplane Harbour.