Αθήνα
+18...+28° C

Aρωματικό κέϊκ μήλου

Τα μήλα έκαναν την εμφάνισή τους  . Διαλέξτεεεε!
και πάμε, να φτιάξουμε ένα πολύ ζουμερό και αρωματικό κέϊκ .




ΥΛΙΚΑ
                              Για μια μεγάλη στενόμακρη φόρμα
300γρ. Ζάχαρη
160γρ. βούτυρο
300γρ αλεύρι
1,1/2 κγ. μπέικιν
200 m l. κρέμα γάλακτος
3 Αυγά
1κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ. βανίλια
2 μήλα

Κόβουμε το ένα και μισό μήλο  σε λεπτές φέτες και το υπόλοιπο  σε πολύ μικρά κυβάκια  Πασπαλίζουμε  με ζάχαρη και το μισό κουταλάκι  κανέλα ανακατεύουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο
Ανακατεύουμε σε μπώλ, το αλεύρι το μπέικιν την κανέλα  και  λίγο αλάτι
Χτυπάμε το βούτυρο (μαλακωμένο) με τη ζάχαρη στο μίξερ να γίνει αφράτη κρέμα.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα - ένα ( να απορροφηθεί πλήρως το ένα πριν ρίξετε το άλλο).Αρχίζουμε τώρα να ρίχνουμε εναλλάξ  λίγο από το αλεύρι λίγο από τη κρέμα γάλακτος σε χαμηλή ταχύτητα, να ομογενοποιηθούν στο μίγμα. Προσθέτουμε και τη βανίλια
 Τέλος προσθέτουμε  τους κύβους  απο τα μήλα και ανακατεύουμε με κουτάλα .
Το βάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη  φόρμα  και  προσθέτουμε στην επιφάνεια  τις λεπτές φετούλες απο το μισό μήλο, που είχαμε κρατήσει. ( Θα φουσκώσει αρκετά,  )
Το ψήνουμε για 1  ώρα περίπου σε μέτριο φουρνο στον αέρα.
 (Δοκιμάστε με μαχαίρι)
Το αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με άχνη.

Περιμένω εντυπώσεις , αν και είμαι σίγουρη πως θα το λατρέψετε
Καλή απόλαυση