Απλές κατασκευές με καθημερινά υλικά

Τι καλύτερο από το να γεμίσουμε το χρόνο μας με κατασκευές απλές, οι οποίες θα ενισχύσουν το γήινο χαρακτήρα του σπιτιού μας και θα μας χαλαρώσουν.
 Απλά και εύκολα υλικά μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε σκαμπό, γλαστράκια και φρουτιέρες τα οποία θα ενισχύσουν το γήινο χαρακτήρα του σπιτιού μας και θα ενισχύσουν την αίσθηση της θαλπωρής τους κρύους μήνες του χειμώνα που έρχεται...

Σκαμπό από λάστιχο
Το να βρούμε ένα παλιό λάστιχο είναι πολύ εύκολο, όπως εύκολο είναι να βρούμε και σκοινί. Είναι προτιμότερο για τις συγκεκριμένες κατασκευές να επιλέξουμε φυτικό σκοινί. Επιλέγουμε το λάστιχο που μας εξυπηρετεί και στη συνέχεια βιδώνουμε στην επιφάνεια του λάστιχου ένα στρογγυλεμένο κόντρα πλακέ. Ξεκινάμε να τυλίγουμε σε στρώσεις το σκοινί γύρω από το λάστιχο, κολλώντας την κάθε στρώση με θερμοκόλλα. Έχοντας ολοκληρώσει το έργο μας, περνάμε από πάνω ένα σκληρυντικό υφάσματος (σκοινιού). Μπορούμε να κάνουμε το σκαμπό ψηλότερο, στερεώνοντας στη βάση του ξύλινα ή μεταλλικά πόδια. Εναλλακτικά μπορούμε να τοποθετήσουμε ένα τζάμι στην πάνω επιφάνεια του σκαμπό και να το μετατρέψουμε σε coffee table ή σε side table.
Φρουτιέρα από σκοινί
Πρόκειται για μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και εύκολες κατασκευές, καθώς δεν απαιτεί ιδιαίτερο χρόνο ή κόπο. Θα χρειαστείτε ένα γυάλινο μπολ στο μέγεθος του μπολ που θέλετε να φτιάξετε, σκοινί, ψαλίδι, διαφανή μεμβράνη και σκληρυντικό υφάσματος (σκοινιού). Βυθίζεται το σκοινί στο σκληρυντικό να ποτίσει καλά. Στη συνέχεια καλύπτετε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και αρχίζετε να πλέκετε το σκοινί με τον τρόπο που σας αρέσει και σας εξυπηρετεί. Για πιο «παιχνιδιάρικη» εικόνα μπορείτε να εναλλάσσετε σκοινιά διαφορετικού χρώματος, δημιουργώντας διαφορετικές στρώσεις. Αφήνετε το σκοινί να στεγνώσει καλά και να στερεοποιηθεί και στη συνέχεια αφαιρείτε με προσοχή το γυάλινο μπολάκι και τη μεμβράνη.
Γλαστράκι από μανταλάκια
Μπορεί τα ξύλινα μανταλάκια να μην είναι ιδιαιτέρως δημοφιλή, μπορούν όμως να γίνουν η πρώτη ύλη για πολλές κατασκευές. Παίρνουμε μια κονσέρβα με μικρό ύψος και μεσαία διάμετρο. Τοποθετούμε περιμετρικά τα μανταλάκια και η γλάστρα είναι έτοιμη!
Άρωμα καφέ
Οι κλασικοί κόκκοι καφέ μπορούν να αρωματίσουν μοναδικά το σπίτι μας, αν τους χρησιμοποιήσουμε με τον κατάλληλο τρόπο. Επιλέγουμε, λοιπόν, όμοια μπολάκια και μικρά κεράκια ρεσό. Γεμίζουμε με κόκκους καφέ μπολάκια του παγωτού και βάζουμε στην επιφάνειά τους από ένα ρεσό. Τα ανάβουμε και η θερμότητα από το ρεσό κάνει τον καφέ να απελευθερώσει το άρωμά του.
Σουβέρ από φελλούς
Η συγκέντρωση φελλών από μπουκάλια κρασιού για ορισμένους είναι μια αγαπημένη συνήθεια. Οι συγκεκριμένοι φελλοί όμως πέρα από το ενδεχόμενο συλλεκτικό τους ενδιαφέρον μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε σουβέρ, συνδυάζοντάς τους με μικρές ξύλινες κορνίζες ή απλά ξύλινα πλαίσια. Φέρνουμε τους φελλούς στο ίδιο μήκος, τους προσαρμόζουμε στα πλαίσια και τους κολλάμε μεταξύ τους και πάνω στο πλαίσιο. Βάζουμε πάνω τους ένα βάρος το οποίο θα βοηθήσει στο να κολλήσουν καλύτερα μεταξύ τους.
Απο το περιοδικο ΤηλεΚοντρολ, 11/10/2013