Γνωρίστε το Μπουένος Άιρες σε 24 ώρες!

Πολλοί το χαρακτηρίζουν ως το «Παρίσι» της Νοτίου Αμερικής. 

Και δεν έχουν άδικο. Το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής είναι ακριβώς αυτό… και πολλά ακόμη.

Είναι μια πόλη με μεγάλες, άνετες λεωφόρους και κτίρια που θυμίζουν κάτι από τη γαλλική πρωτεύουσα, αλλά και μια πόλη με πολλές διαφορετικές και συναρπαστικές όψεις. Δε χρειάζεται να πούμε περισσότερα. Το Μπουένος Άιρες είναι μία από τις πιο «μεθυστικές» πόλεις της Νοτίου Αμερικής.
Ακολουθήστε μας σε ένα «μονοήμερο ταξίδι» στην πρωτεύουσα της Αργεντινής με οδηγό το Lonely Planet…
Ξεκινήστε την ημέρα σας από το κέντρο του Μπουένος Άιρες και την ιστορική πλατεία Plaza de Mayo. Το ροζ προεδρικό μέγαρο Casa Rosada ξεχωρίζει.

Η Εβίτα Περόν ξεσήκωνε τα πλήθη από τα μπαλκόνια του, ενώ ο Ντιέγο Μαραντόνα σήκωσε από εκεί το παγκόσμιο κύπελλο.
Κατευθυνθείτε προς τα δυτικά στη λεωφόρο Avenida de Mayo και θαυμάστε τις προσόψεις κτιρίων, που θυμίζουν παρισινά παλάτια.

Κάντε μια στάση στο Palacio Barolo, ένα κτίριο-ορόσημο εμπνευσμένο από την Κόλαση του Δάντη.

Πιείτε τον καφέ σας και δοκιμάστε τα τοπικά κρουασάν βουτύρου (medialunas) στο υπέροχο Café Tortoni, που λειτουργεί από το 1858 και είναι το παλαιότερο καφέ της πόλης.

Στη συνέχεια προχωρήστε μέχρι να φτάσετε στην πλατεία Plaza del Congreso, με τον τεράστιο θόλο του Κογκρέσου να δεσπόζει επάνω από ένα μωσαϊκό με πατριωτικά αγάλματα και μικρά σιντριβάνια.

Διασχίστε την πολύβουη Avenida 9 de Julio, στην «καρδιά» του Μπουένος Άιρες και καταλήξτε στο μεγαλοπρεπές Teatro Colón.

Μπείτε σε ένα ταξί και κατευθυνθείτε προς τη γειτονιά Recoleta για μια πιο… μακάβρια επίσκεψη. Στο νεκροταφείο Recoleta έχουν ταφεί πρόεδροι, στρατιωτικοί αρχηγοί και φυσικά εκεί βρίσκεται το μαυσωλείο της Εβίτα Περόν. Από εκεί, μην παραλείψετε μια επίσκεψη στο μουσείο καλών τεχνών Museo Nacional de Bellas Artes και το μουσείο μοντέρνας τέχνης της Λ. Αμερικής MALBA.

Δοκιμάστε αργεντίνικη μπριζόλα και κόκκινο κρασί στο Cafe Biela που βρίσκεται στην Avenida Quintana 600, άλλοτε στέκι του Jorge Luis Borges.

Επιστρέψτε στην Plaza de Mayo, απ’ όπου θα πάρετε την οδό Defensa με κατεύθυνση προς το νότο. Στο νούμερο 219 κάντε μια στάση στο φαρμακείο Farmacia de la Estrella που είναι ανοιχτό από το 1894 και θαυμάστε τις τοιχογραφίες στο εσωτερικό του.

Σειρά έχει η ρομαντική γειτονιά San Telmo, με τα αποικιακά κτίρια και τις παλιές εκκλησίες, όπως ηIglesia Nuestra Señora de Belén, μια εκκλησία του 1773.

Ανεβείτε στο λεωφορείο Νο.152 για να κατεβείτε στη φημισμένη ιταλική γειτονιά La Boca, γενέτειρα του τάνγκο και της Boca Juniors.

Επιστρέψτε στη γειτονιά San Telmo για δείπνο και… απολαύστε αργεντίνικο τάνγκο από ταλαντούχους χορευτές στο El Querandí (Perú 322).

Κλείστε την ημέρα σας στην ζωντανή γειτονιά Palermo και απολαύστε ένα μπουκάλι κόκκινο Malbec…

πηγή