Αθήνα
+18...+28° C

Ταρτάκια με σοκολάτα

ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ

"Γκόλφω Νικολού, Πρέβεζα

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 125 γρ. βούτυρο
- 60 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 γρ. αλάτι (ψιλό)
- 50 γρ. αυγά
- 1 δόση βανίλια (σε σκόνη)
- ¼ ξύσμα πορτοκαλιού
- 220 γρ. αλεύρι (μαλακό)
- 1 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 30 γρ. σκόνη κακάο
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- Κρέμα ζαχαροπλαστικής (1 φάκελος της αγοράς και σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
- 1 συσκευασία γκαρνί σοκολάτας (ή γκαρνί βανίλια ή σαντιγί, όχι πολύ γλυκιά).

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Για τη ζύμη, ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη μαζί με το ξύσμα του πορτοκαλιού, το βούτυρο και το αυγό. Παράλληλα, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ σε μπολ, τα προσθέτουμε κι αυτά στο αρχικό μείγμα και ξεκινάμε να ζυμώνουμε. Όταν η ζύμη γίνει εύπλαστη, την ανοίγουμε με πλάστη και την κόβουμε με στρογγυλά κουπ πατ, στο μέγεθος που θέλουμε να κάνουμε τα ταρτάκια μας. Στη συνέχεια, ψήνουμε τα ταρτάκια μας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς και μόλις ετοιμαστούν και χλιάνουν αρκετά, τις βγάζουμε από τις ταρτιέρες και τις γεμίζουμε με την κρύα κρέμα ζαχαροπλαστικής, βάζοντας τους έπειτα την επικάλυψη της αρεσκείας μας, είτε γκαρνί είτε σαντιγί.

Χρόνος εκτέλεσης: 45 λεπτά
Μερίδες 4 μεσαίες τάρτες