Αθήνα
+18...+28° C

Ο Άγιος Στέφανος της Σύρου, το εκκλησάκι μέσα στα βράχια με την υπέροχη θέα που ξετρέλανε την Huffington Post

Μπορεί κάποιες εκκλησίες να εντυπωσιάζουν με το μέγεθός τους και την πολυτέλειά τους, όμως, κάποιοι άλλοι ναοί εντυπωσιάζουν με τη λιτότητά τους.
 Επίσης λόγω της θέας, που δεν έχει κανείς άλλος, από τον περίβολό τους ή, ακόμα, λόγω της  τοποθεσίας στην οποία είναι χτισμένοι.
Μια τέτοια περίπτωση είναι αυτή του Αγίου Στέφανου στη Σύρου που εντυπωσίασε και την Huffington Post η οποία κατέταξε το παρεκκλήσι στους 10 καλύτερους ναούς του κόσμου που είναι χτισμένοι σε σπηλιές.Το εκκλησάκι βρίσκεται στην περιοχή του Γαλησσά και είναι «σφηνωμένο» ανάμεσα σε βράχους που δημιουργούν μια σπηλιά με θέα... το Αιγαίο. Σύμφωνα με το θρύλο, το παρεκκλήσι χτίστηκε από έναν ψαρά, ονόματι Στέφανο, που σώθηκε από ένα γιγάντιο καλαμάρι και θέλησε να ευχαριστήσει με αυτόν τον τρόπο τον προστάτη άγιό του.

Η πρόσβαση στο εκκλησάκι του Αγίου Στεφάνου γίνεται είτε μέσω της θάλασσας, είτε με τα πόδια,  όποιος θελήσει να ακολουθήσει το δεύτερο τρόπο θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα χρειαστεί αρκετή ώρα περπάτημα κάτω από τον καυτό ήλιο.