Γάζα: Σκηνικό πολέμου στη Μέση Ανατολή με ολονύχτιους βομβαρδισμούς

Πάνω από 20 Παλαιστίνιοι νεκροί από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε δύο ημέρες - Σε πλήρη εξέλιξη οι επιθέσεις εκατέρωθεν

Άλλοι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη βόρεια Γάζα, κατά τη δεύτερη μέρα των ισραηλινών επιθέσεων εναντίον θέσεων των παλαιστινίων μαχητών της Χαμάς, στο πλαίσο της επιχείρησης με την ονομασία "προστατευμένη παρυφή" .

Στόχος φαίνεται ότι ήταν ένα κορυφαίο στέλεχος της παλαιστινιακής μαχητικής οργάνωσης "Ισλαμική Τζιχάντ", του Χαφέζ Χαμάντ, ο οποίος σκοτώθηκε μαζί με άλλα πέντε μέλη της οικογένειας του, όταν το σπίτι τους βομβαρδίστηκε κατά τη διάρκεια της ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στην πόλη Μπέιτ Χανούν στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Νεκρή επίσης είναι και μια αγνώστων στοιχείων γυναίκα το σπίτι της οποίας επίσης χτυπήθηκε από τα πυρά των ισραηλινών αεροσκαφών.
Σύμφωνα με το news.gr ο αριθμός των νεκρών από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα έφτασε πλέον τους 22, μέσα σε δύο ημέρες. Μεταξύ των θυμάτων είναι και 17 άμαχοι, από τους οποίους τα επτά ήταν μικρά παιδιά.
Το Ισραήλ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι είναι έτοιμο- αν χρειαστεί- για μια ευρείας κλίμακας χερσαία στρατιωτική επιχείρηση στα παλαιστινιακά εδάφη ενώ ενέκρινε την επιστράτευση 40.000 εφέδρων, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.
Από τη Γάζα,  η Χαμάς απαντά με πυραύλους και ρουκέτες σε επιθέσεις οι οποίες, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές ξεπέρασαν τις 130. Μάλιστα, στο Τελ Αβίβ ήχησαν οι σειρήνες και οι τηλεοπτικές κάμερες κατέγραψαν τον πανικό των κατοίκων, ενώ ήχοι εκρήξεων συγκλονίζουν την Ιερουσαλήμ.
Η ένοπλη πτέρυγα του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς "Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ", ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις με ρουκέτες εναντίον της Ιερουσαλήμ, του Τελ Αβίβ και της Χάιφα στα βόρεια, πιο μακριά από κάθε άλλη φορά που έχουν εκτοξευθεί ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας, γεγονός που έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα την ισραηλινή κυβέρνηση.