Αθήνα
+18...+28° C

Γευστικές μπριζόλες με ''λουκούμι'' γαρνιτούρα!!!

Πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για να φτιάξετε πεντανόστιμες και τρυφερές μπριζόλες σαν λουκούμι.

  • 4 μπριζόλες χοιρινές
  • ½  κ.γ. σκόρδο σκόνη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο                                                                                                                                                          
 Για το γαρνίρισμα 
  • 1 μεγάλη κόκκινη ντομάτα σε μέτριους κύβους                                                                                                
  • 12 μέτριες μαύρες ελιές
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½  μέτρια πράσινη καυτερή πιπεριά(χωρίς σπόρους) ψιλοκομμένη
  • ½  κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • λίγο σκόρδο σκόνη, λίγο τσίλι σκόνη
  • αλάτι, πιπέρι κατά βούληση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά να ζεστάνει, καρυκεύουμε και από τις δύο πλευρές τις μπριζόλες με αλάτι, πιπέρι και τη σκόνη σκόρδου. Προσθέτουμε το λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε τις μπριζόλες για τρία λεπτά από την κάθε μεριά και να έχουν πάρει ωραίο καφετί  χρώμα.
  • Κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά, το σκεπάζουμε με ένα καπάκι, πολύ καλά, για πέντε έως δέκα λεπτά, ανάλογα με το πάχος που έχουν οι μπριζόλες, και μέχρι να ισορροπήσουν  είναι έτοιμες.
  • Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο το λάδι και προσθέτουμε όλα τα υλικά της γαρνιτούρας. Καρυκεύουμε και σωτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθούν ελαφρά τα υλικά. Σερβίρουμε τις μπριζόλες και πάνω σε κάθε μια την γαρνιτούρα της.