Ρολό μαρέγκας, γεμισμένο με κρέμα σοκολάτας

Μια υπέροχη συνταγή απο τον κορυφαίο Έλληνα ζαχαροπλάστη Στέλιο Παρλιάρο,απο την εκπομπή του « Γλυκές Αλχημείες».



ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΕΓΚΑ:
Χωρίζουμε προσεχτικά τους κρόκους από το ασπράδι των αυγών. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη μαζί με το ασπράδι και το χτυπάμε σε μπεν μαρί μέχρι να ζεσταθεί να φτάσει στους 60οC. Μεταφέρουμε στο μίξερ και χτυπάμε έως ότου η μαρέγκα δέσει και γίνει αρκετά σφιχτή. Κατεβάζουμε από το μίξερ. Τοποθετούμε μία λαδόκολλα πάνω σε ένα ταψί και απλώνουμε τη μαρέγκα σε όλη την επιφάνεια της. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 15-20 λεπτά έως ότου η μαρέγκα πάρει ένα ανοιχτό χρυσαφί χρώμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Βράζουμε τα 150 γρ. κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομογενοποιούμε πολύ καλά. Χτυπάμε τα 300 γρ. κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή. Πλένουμε και κόβουμε τις φράουλες. Ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα στο μείγμα σοκολάτας, ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ.
Βγάζουμε από το φούρνο τη ψημένη μαρέγκα και αφήνουμε να κρυώσει. Με πολλή προσοχή, γυρίζουμε ανάποδα τη μαρέγκα με τη λαδόκολλα πάνω σε άλλη λαδόκολλα και ξεκολλάμε την πρώτη. Απλώνουμε πάνω στη μαρέγκα την κρύα κρέμα σοκολάτας. Σκορπίζουμε τις φράουλες πάνω στη σοκολάτα. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας τυλίγουμε τη μαρέγκα σε ρολό. Τη διατηρούμε στο ψυγείο έως και δύο ημέρες.