Αθήνα
+18...+28° C

10 κοκτέιλ που πρέπει να ξέρετε πως φτιάχνονται

Είτε την προσκαλείς σπίτι σου για ποτό, είτε είστε σε κάποιο μπαρ, δεν νοείται να μην ξέρεις έστω τον τρόπο παρασκευής του κοκτέιλ που παραγγείλατε.
 Δεν είπαμε να αποστηθίσεις το «Εγχειρίδιο του Σωστού Μπάρμαν», απλώς τα 10 πιο διάσημα κοκτέιλ θα πρέπει να τα γνωρίζεις, για να μπορείς να ισχυρίζεσαι με άνεση πως είσαι ένας άντρας που μπορεί να ξεχωρίσει ένα σωστό κοκτέιλ.


•    Bloody Mary
1 μέρος βότκα, 2 μέρη τοματοχυμό, λίγο χυμό λεμονιού, 2 σταγόνες ταμπάσκο, 2 - 3 σταγόνες γούστερ σος (Worcestershire), αλάτι, πιπέρι
Ανακατεύεις καλά όλα τα υλικά. Σερβίρεις σε ένα ποτήρι με ένα σέλερι.
•    Caipirinia
2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη, 1/2 λάιμ, 1 μέρος CACHACA, τριμμένος πάγος
Σε χαμηλό ποτήρι, πιέζεις με γουδί τη ζάχαρη και λάιμ. Προσθέτεις τον τριμμένο πάγο και την Cachaca.
•    Cuban Mojito
1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη, 2 μέρη λευκό ρούμι, 2 μέρη σόδα, 2 μέρη φρέσκο χυμό λάιμ, μερικά φύλλα μέντας.
Σε ψηλό ποτήρι, πιέζεις με γουδί τα φύλλα της μέντας, τη ζάχαρη και το λάιμ. Προσθέτεις  τον τριμμένο πάγο, το ρούμι και τη σόδα.
•    Cosmopolitan
2 μέρη βότκα, 1 μέρος cointreau, 1 μέρος χυμό λάιμ, 2 μέρη χυμό cranberry
Χτυπάς όλα τα υλικά γρήγορα σε σέικερ με πάγο, και στραγγίζεις σε παγωμένο ποτήρι του μαρτίνι (τριγωνικό).
•    Daquiri
2 μέρη λευκό ρούμι, 1 μέρος cointreau, χυμό από ένα λάιμ, άχνη ζάχαρη.
 Χτυπάς  όλα τα υλικά σε ένα σέηκερ με πάγο. Στραγγίζεις  σε ένα ποτήρι κοκτέιλ.
•    Dry Martini
4 μέρη βότκα, 1 μέρος λευκό βερμούτ, 5 σταγόνες αγκοστούρα.
Χτυπάς  τα υλικά σε σέικερ με πάγο.
•    Margarita
5 μέρη νερό, 1 μέρος ζάχαρη, χυμό 2 λεμόνια, 1 μέρος τεκίλα, 2 κουταλιές cointreau.
Βράζεις λίγο το νερό με τη ζάχαρη. Προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάς  καλά σε μπλέντερ με πάγο.
Σερβίρεις σε ποτήρια μαργαρίτας, που έχεις  περάσει στο χείλος με λεμονόκουπα κι αλάτι.
•    Kamikaze
1 μέρος βότκα, 1 μέρος Cointreau, 1 μέρος χυμό lime.
Χτυπάς  τα υλικά στο σέικερ με παγο και στραγγίζεις σε ενα παγωμένο ποτήρι κοκτέιλ
•    Ρακόμελο
1 λίτρο ρακί, μέλι, κανέλα.
Ζεσταίνεις  τη ρακί σε μια κατσαρόλα. Προσθέτεις  μέλι και κανέλα. Σερβίρεις  ζεστό.
•    Mai Tai
3 μέρη σκούρο ρούμι, ½ μέρος Cointreau, 1 μέρος χυμό lime, ½ μέρος σουμάδα, ελάχιστη γρεναδίνη.
Χτυπάς τα υλικά στο σέικερ με πάγο και στραγγίζεις  σε χαμηλό ποτήρι.