Ο Ομπάμα ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ότι ξεκινάει ΠΟΛΕΜΟ στο Ιράκ!

Ανήμερα της 11ης Σεπτεμβρίου, ο Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε τα σχέδια του για το ξερίζωμα του Ισλαμικού Κράτους
 λέγοντας ότι οι ΗΠΑ θα ηγηθούν ενός μεγάλου συνασπισμού δυνάμεων που θα εξαπολύσει μία ανελέητη εκστρατεία εναντίον των τζιχαντιστών, όπου και αν βρίσκονται.
Στο διάγγελμά του προς το έθνος ο αμερικανικός πρόεδρος δεν απέκλεισε επιθέσεις από αέρος και στη Συρία, σε συνδυασμό με τις εν εξελίξει επιθέσεις στο Ιράκ.



"Όποιος εκφοβίζει τις ΗΠΑ, δεν θα βρει ασφαλές καταφύγιο πουθενά",
τόνισε με έμφαση.

Η συμμαχία "δεν θα περιλαμβάνει αμερικανικά στρατεύματα που θα πολεμήσουν σε ξένο έδαφος", είπε, σημειώνοντας: "Αυτή η εκστρατεία καταπολέμησης της τρομοκρατίας θα πρέπει να διεξαχθεί μέσω μιας σταθερής και αμείλικτης προσπάθειας για να εκδιωχθούν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, όπου και αν υπάρχουν, και θα χρησιμοποιηθούν εναέριες δυνάμεις με την υποστήριξη χερσαίων δυνάμεων των εταίρων μας".


 


Απευθυνόμενος στους συμπατριώτες του τόνισε: "Θέλω να κατανοήσουν οι αμερικανοί πολίτες ότι αυτή η προσπάθεια θα είναι διαφορετική από τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, καθώς δεν θα υπάρξουν αμερικανικές χερσαίες δυνάμεις".

Ο Ομπάμα γνωστοποίησε ότι θα ζητήσει από το Κογκρέσο να εγκρίνει στρατιωτική βοήθεια για την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό τον μετριοπαθών σύρων επαναστατών που αντιμάχονται τους τζιχαντιστές,τονίζει το nooz.

Ανακοίνωσε επίσης την αποστολή 475 επιπλέον στρατιωτικών συμβούλων για να βοηθήσουν και να εκπαιδεύσουν τις ιρακινές δυνάμεις, καθώς και την αύξηση της στρατιωτικής βοήθειας προς τη μετριοπαθή συριακή αντιπολίτευση.