Ιάπωνες φτιάχνουν ασανσέρ που θα μεταφέρει επιβάτες στο... διάστημα!

Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι με... ασανσέρ; 
Ακούγεται εξωπραγματικό, αλλά μια Ιαπωνική εταιρεία σκοπεύει να κατασκευάσει μέχρι το 2050 ένα ασανσέρ με το οποίο θα μπορούν να πηγαίνουν - όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα, προφανώς – στο... διάστημα!

Πρόκειται για την κατασκευαστική εταιρία Obayashi η οποία, σύμφωνα με τη New York Daily News, μελετούν ήδη τον τρόπο που θα γίνει αυτό ξεπερνώντας κάθε φαντασία: Θα εκτείνουν ένα καλώδιο... 96.000 χιλιομέτρων (όσο το ένα τέταρτο της απόστασης της Γης από τη Σελήνη) πάνω στο οποίο θα κινείται ο διαστημικός ανελκυστήρας. Το καλώδιο θα είναι κατασκευασμένο από νανοσωλήνες άνθρακα. Μη φοβάστε: Είναι 20 φορές πιο ανθεκτικοί από το ατσάλι.

Ο θάλαμος με τους επιβάτες θα κινείται με ταχύτητα σχετικά χαμηλή για... διαστημικά δεδομένα, ήτοι 200 χιλιόμετρα την ώρα και έπειτα από ταξίδι μιας εβδομάδος θα φθάνει σε ένα διαστημικό σταθμό που θα βρίσκεται στα 36.000 μέτρα από την επιφάνεια της Γης.
Οι κοινοί θνητοί θα παραμένουν στο σταθμό, αλλά οι επιστήμονες θα μπορούν να συνεχίσουν μέχρι τα 96.000 χιλιόμετρα.
Το κόστος υπολογίζεται σε 22.000$ ανά χιλιόμετρο – κάντε τους υπολογισμούς σας για το δυσθεώρητο budget που θα απαιτηθεί. .
Ο Yoji Ishikawa, διευθυντής έρευνας και ανάπτυξης της εταιρίας, μίλησε στο ABC News για το τολμηρό αυτό σχέδιο: «Πιστεύουμε ότι το 2030 θα είμαστε σε καλό δρόμο. Αυτός ο ανελκυστήρας θα φέρει επανάσταση στα διαστημικά ταξίδια». Και αποκάλυψε ότι η Obayashi έχει κινητοποιήσει συνέργειες από ομάδες επιστημόνων ολόκληρης της Ιαπωνίας για να γίνει εφικτό το έργο.
iefimerida