Η ζωή στην πόλη Ράκα της Συρίας με τους τζιχαντιστές: τρόμος, απειλές και προπαγάνδα

Ένα συγκλονιστικό video ντοκουμέντο που κατέγραψε γυναίκα κάτω από το νικάμπ της Άγνωστη γυναίκα έκρυψε την κάμερα κάτω από το νικάμπ που καλύπτει το πρόσωπό της 
 Καταγράφει τη ζωή στην πόλη Ράκα της Συρίας "πρωτεύουσα" του Ισλαμικού κράτους από τον Μάρτιο - Δείχνει τζιχαντιστές με Καλάσνικοφ, ακόμη και γυναίκες παντού στην πόλη - Ένας άνδρας απειλεί την γυναίκα γιατί δεν έχει πλήρως καλυμμένο το πρόσωπό της - Γαλλίδες που έχουν ενταχθεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους μιλούν με συγγενείς τους και δηλώνουν πως δεν θα γυρίσουν ξανά στη Γαλλία - "Όσα δείχνει η τηλεόραση είναι ψέμματα", λένε

Μια σπάνια ευκαιρία σε όλο τον κόσμο να δει πως ζουν οι τζιχαντιστές έδωσε μια άγνωστη θαρραλέα γυναίκα, που κάτω από το νικάμπ της, την ισλαμική "στολή" που αναγκάζονται από τον ισλαμικό νόμο της σαρία να φορούν οι γυναίκες και το οποίο αφήνει ακάλυπτα μόνο τα μάτια τους, έκρυψε μια κάμερα και κατέγραψε στιγμές από την καθημερινότητα στην πόλη Ράκα της Συρίας, "πρωτεύουσα" του Ισλαμικού Κράτους από τον περασμένο Μάρτιο.

Το video που προβλήθηκε από το γαλλικό κανάλι France 2 είναι συγκλονιστικό. Είναι ένα ντοκουμέντο για τον τρόπο ζωής και κουλτούρας των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, των ανθρώπων που ουσιαστικά "εξέθρεψε" η Δύση και οι οποίοι τους τελευταίους μήνες τρομοκρατούν με την αιματοβαμμένη δράση τους σε Συρία και Ιράκ.




Άνδρες με Καλάσνικοφ στα χέρια φαίνονται παντού στους δρόμους της Ράκα, μιας πόλης περίπου 100 μίλια έξω από το Χαλέπι, τη μεγαλύτερη πόλη τη Συρίας. Η Ράκα έχει γίνει τις τελευταίες μέρες ο πρώτος στόχος των βομβαρδισμών της δυτικής Συμμαχίας υπό τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεν είναι όμως μόνο οι άνδρες που κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης οπλισμένοι. Γυναίκες με νικάμπ και ένα Καλάσνικοφ περασμένο στις πλάτες τους, κρατούν παιδιά από το χέρι και τα πηγαίνουν στο πάρκο για να παίξουν.



Από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές του video εκείνη όταν ένα αυτοκίνητο σταματά δίπλα στη γυναίκα που κινηματογραφεί. Ένας τζιχαντιστής της κάνει παρατήρηση και την καλεί να «συμπεριφέρεται καλύτερα δημοσίως». Tο "έγκλημά" της είναι πως το νικάμπ που φοράει δεν είναι ικανό να κρύψει τελείως τα χαρακτηριστικά του προσώπου της! Και αυτό απαγορεύεται ρητά από τους ισλαμιστές.

Εκείνη απολογείται για τη διαφάνεια του νικάμπ της κι εκείνος της απαντά: "Πρέπει να προσέχεις. Ο Θεός αγαπάει τις γυναίκες που είναι καλυμμένες".



Το France 2 περιγράφει πως στην πόλη δεν ακούγεται μουσική, δεν υπάρχει διασκέδαση, μόνο αναγκαστικές προσευχές.

Στο video υπάρχει και αναφορά στις περίπου 150 Γαλλίδες που επέλεξαν να εγκαταλείψουν τη Γαλλία για να ενταχθούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.

Η γυναίκα με την κάμερα μπαίνει σε ένα internet καφέ και εκεί καταγράφει μερικές από τις Γαλλίδες να μιλούν με συγγενικά τους πρόσωπα. Μια από αυτές ακούγεται να λέει στη μητέρα της: "Δεν γυρίζω πίσω μαμά στο λέω ξεκάθαρα. Πρέπει να καταλάβεις ότι δεν γυρίζω. Δεν ρίσκαρα να έρθω εδώ για να γυρίσω πίσω στη Γαλλία. Δεν θέλω να γυρίσω γιατί τα περνάω καλά. Δεν κερδίζεις τίποτα με το να κλαίς ή να φοβάσαι".




Όταν η μητέρα της της αναφέρει ότι η Ράκα είναι το επίκεντρο των αμερικανικών αεροπορικών βομβαρδισμών, εκείνη επιστρατεύει την προπαγάνδα: "Όλα όσα βλέπεις στην τηλεόραση είναι ψέμματα. Η τηλεόραση τα μεγαλοποιεί όλα".

Σύμφωνα με τον Γάλλο δημοσιογράφο του France 2, αυτές οι γυναίκες ταξίδεψαν στη Συρία για να παντρευτούν ή να βρουν τους συζύγους τους και αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημαντικό στοιχείο για τη στρατηγική ή την προπαγάνδα των τζιχαντιστών.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ VIDEO

 

Πηγές: Daily Mail-newsit.gr