Τάρτα τυριών

ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΝΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ"

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

- 300 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις), ίσως και λίγο παραπάνω
- 100 γρ. βούτυρο (σε κυβάκια)
- 1 αυγό
- 6 κουτ. σούπας παγωμένο νερό
- 1 πρέζα ζάχαρη
- ½ κουταλάκι αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 πορτοκαλί πιπεριά
- 200 γρ. τυρί φέτα
- 100 γρ.  τυρί έμενταλ
- 2 αυγά καλά χτυπημένα
- Αλατοπίπερο
- 2 κουτ. σούπας στραγγιστό γιαούρτι
- Μοσχοκάρυδο
- Λίγη πάπρικα
- Λίγο σιμιγδάλι για το φύλλο
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ
- 1 κρόκος αυγού
- 4 κουτ. σούπας γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια και σε θερμοκρασία δωματίου, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ενώνουμε τα υλικά με τα δάχτυλα, τρίβοντας τα για να ανακατευτεί καλά το βούτυρο. Μόλις αποκτήσουμε ένα μείγμα ψιχουλιαστό, προσθέτουμε και το αυγό. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε τα μείγμα με τα δάχτυλα έως ότου ενωθεί καλά το αυγό και αποκτήσουμε μια ζύμη αρκετά μαλακιά, την έπειτα θα φτιάξουμε σε μπάλα, θα τη τυλίξουμε σε πλαστική μεμβράνη και θα την αφήσουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά έως ότου σφίξει.

2. Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες ενώ σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα τυριά, τα αυγά, το γιαούρτι και τη πάπρικα  Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο για γεύση και αφήνουμε για λίγο τη γέμιση στην άκρη.

3. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και λίγο σιμιγδάλι, τρυπώντας το σε όλη την επιφάνεια του με πιρούνι. Τοποθετούμε στη μέση του φύλλου τη γέμιση τυριών, βάζουμε στη κορυφή μερικές λωρίδες από τις πιπεριές και λίγο τριμμένο τυράκι ακόμα. Ανασηκώνουμε έπειτα τις άκρες του φύλλου πάνω από τη γέμιση για να σχηματίζουμε ορισμένες πτυχές περιμετρικά, πιέζοντας ελαφρά ώστε να μην ανοίξει στο ψήσιμο η τάρτα μας. Βουρτσίζουμε με μείγμα χτυπημένου κρόκου και γάλακτος τη τάρτα και την τοποθετούμε σε λαδωμένο –και πασπαλισμένο με αλεύρι- ταψί. Ψήνουμε τη τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της.

Χρόνος εκτέλεσης: 70 λεπτά
Μερίδες: 8