Αθήνα
+18...+28° C

Ο Χοντρός και ο Λιγνός σε σπάνια τελευταία σπαρταριστή συνάντηση

Ο Χοντρός με μείον 63 κιλά και ο Λιγνός σε σπάνια τελευταία συνάντηση μαζί, λίγο πριν πεθάνει ο ένας! Πειράζονται και γελούν!

Το διασημότερο κωμικό δίδυμο στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου, ο «Χοντρός» και ο «Λιγνός» στέκονται μπροστά στον φακό για τελευταία φορά μαζί. Ο Όλιβερ Χάρντι (Χοντρός), -μείον 63 κιλά- πειράζει για τελευταία φορά, το..  έτερον του ήμισυ Σταν Λόρεν (Λιγνό).
Του τσιμπάει την μύτη, του χαλάει τη γραβάτα και του κάνει τις γνωστές γκριμάτσες του. Ο Χάρντι, δύο χρόνια πριν, είχε υποστεί μία καρδιακή προσβολή και έχασε τα περιττά κιλά, έπειτα από παρότρυνση του γιατρού του.


Το σπάνιο ντοκουμέντο γυρίστηκε το 1956, την χρονιά που ο Χάρντι και ο Λόρεν ετοίμαζαν την κινηματογραφική τους επιστροφή. Η μοίρα όμως, είχε άλλα σχέδια. Τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς, ο αγαπημένος «Χοντρός» του κινηματογράφου, Όλιβερ Χάρντι, υπέστη ένα σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο, που τον καθήλωσε τους επόμενους μήνες στο κρεββάτι.

Δεν μπορούσε να μιλήσει, ούτε να κινηθεί. Τον Αύγουστο του 1957, υπέστη δύο νέα εγκεφαλικά και «έφυγε» από τη ζωή λίγες ημέρες αργότερα. Μία εβδομάδα μετά τον θάνατο του Χάρντι, ο Σταν Λόρεν έδωσε μία συγκινητική συνέντευξη στο ραδιόφωνο. «Ηταν σαν αδελφός μου.

Ετσι τελειώνει η ιστορία του Χοντρού και του Λιγνού» είπε. Ο Σταν «έφυγε» από τη ζωή, τον Φεβρουάριο του 1965, μετά από καρδιακή προσβολή, αναφέρει το Πρώτο Θέμα..