Ξεχάστε τα Hotels, έρχονται τα «Podtels»

Τα νέα οικονομικά ξενοδοχεία σε σχήμα κάψουλαςΑν έχετε παραπονεθεί κατά καιρούς ότι το δωμάτιο του ξενοδοχείου που μείνατε στις διακοπές σας ήταν μικρό και άβολο, τότε δεν είστε ο τύπος που θα μπορούσε να μείνει σε ένα Podtel...

Τι είναι όμως τα Podtels, που έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους σε αεροδρόμια της Ιαπωνίας και σε ένα hostel της Μόσχας;
Πρόκειται για ξενοδοχεία που διαθέτουν δωμάτια σε σχήμα κάψουλας, με διαστάσεις ένα μέτρο πλάτος και δύο μέτρα μήκος και είναι δημιουργήματα της βρετανικής εταιρείας Podtime. Ο διευθυντής της εταιρείας Paul Grindrod, δήλωσε στην Huffington Post, ότι τα Podtels είναι μια καλή λύση για τη διαμονή, ειδικότερα νέων ανθρώπων, αφού το κόστος για πέντε βράδια σε ένα τέτοιο ξενοδοχείο ισούται με το κόστος μιας βραδιάς σε ένα κανονικό ξενοδοχείο.



Πέρα από την ελκυστική τιμή που αναφέρουν οι δημιουργοί των Podtels, υπόσχονται μια ευχάριστη διαμονή, σε ένα κομψό κατάλυμα, με στόρια που εξασφαλίζουν ιδιωτικότητα, χώρο για τις αποσκευές των ταξιδιωτών κάτω από το κρεβάτι και πρόσβαση με κάρτα υψηλής τεχνολογίας!



Ο ιδρυτής της Podtime, Jon Gray, αναφέρει ότι η εταιρεία του έχει δεχθεί αιτήματα για να δημιουργήσει Podtels σε Τελ Αβίβ και Ελσίνκι, ενώ λειτουργεί ήδη ένα υπό μορφή hostel στη Μόσχα.



Ο ίδιος αναφέρει ότι σύντομα θα υπάρξουν Podtels στα αεροδρόμια, αφού είναι «ιδανικά για καταφύγια ξεκούρασης σε ένα πολύβουο περιβάλλον».



Ο Gray τονίζει ότι σε αυτά τα είδη δωματίων δεν υπάρχει πρόβλημα κλειστοφοβίας... Αναρωτιέται όμως κανείς, αν ο ιδρυτής  των Podtels έχει ποτέ διανυκτερεύσει σε αυτά!

πηγή