Αθήνα
+18...+28° C

Το πιο όμορφο ίσως καφέ της Αθήνας μοιάζει να βγήκε από το Παρίσι του 1920!

Ένα μικρό σπίτι με ήσυχα και ζεστά χρώματα στους τοίχους και τα έπιπλα, γλυκιά διακόσμηση και ένα πικάπ να δίνει νότες και μελωδίες στην ατμόσφαιρα. 
Μυρωδιές γνώριμες και οικείες που έρχονται από τη κουζίνα και  πλανιούνται στον χώρο, προκαλώντας τον κόσμο να κάτσει χωρίς να υπάρχει καμία βιασύνη, κανένα άγχος ή προβληματισμός.
Όλα κυλούν ήρεμα, και αβίαστα κάτω από το άγρυπνο βλέμμα των διάφορων μουσικών όπως του Duke Ellinghton και του Frank Sinatra.

Καφές, τσάι ,κρασί, κοκτέιλ μα και φρέσκα γλυκά - όλα με βιολογικά υλικά- είναι τα προϊόντα του καταλόγου, προσεγμένα και με πολύ φροντίδα, με κύρια έμφαση στο ατού του μαγαζιού που δεν είναι άλλο από τη ζεστή σοκολάτα. Υπέροχη, παχύρρευστη, αυθεντική σοκολάτα Valrhona, την οποία μπορεί κανείς να τη συνδυάσει με πορτοκάλι, με ροζ πιπέρι ή με φυσικό απόσταγμα βανίλιας (και όχι τα διάφορα τυποποιημένα σιρόπια του είδους  που απλά δε προσφέρουν τίποτα πέρα από παραπάνω ζάχαρη), και να δώσει μια διαφορετική νότα στην αίσθηση της γεύσης του. Οι συνταγές καλύπτουν όλα τα γούστα και συστήνονται ανεπιφύλακτα  για όλες τις ώρες και εποχές του χρόνου.

Το Petite Fleur είναι ένας ιδιαίτερος χώρος (που μοιάζει να ξεπήδησε από το Παρίσι των ΄20ς), ρομαντικός με μεγάλη αγάπη για τη σοκολάτα και τη μουσική - ειδικά το τελευταίο αποδεικνύεται και με τις live jazz εμφανίσεις που φιλοξενούν κάθε Τετάρτη βράδυ, υπό το όνομα "Jazz Dialogue" (φέτος εμφανίζονται η Ευγενία Καρλαύτη και ο Νέστωρ Δημόπουλος). Ζεστό περιβάλλον, ωραία ατμόσφαιρα-προσεγμένη μέχρι τη τελευταία λεπτομέρεια-, αγαπημένες μελωδίες  που ακούγονται καθώς απολαμβάνεις υπέροχη σοκολάτα σε ένα εμπνευσμένο σκηνικό. Απλά διαλέγεις ένα βινύλιο (αν είσαι γνώστης του είδους) να παίξει στο πικάπ και απολαμβάνεις το ρόφημα ή το ποτό σου και ίσως να διαπιστώσεις ότι η ωραία διάθεση που προκαλεί το «Μικρό Λουλούδι» (το Petite Fleur στα ελληνικά)  είναι πολύ προσωπική υπόθεση, αλλά σταθερή ως προς το αποτέλεσμα-και το πρόσημο είναι πάντα θετικό.


Petit Fleur Πλατεία Ελευθερωτών 2, Χαλάνδρι, 210 6814825
popaganda.gr