Δείπνο με... ιστορία στα παλαιότερα εστιατόρια του κόσμου

Στα τραπέζια τους έχουν γευματίσει μερικές από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της ιστορίας και του πολιτισμού, ενώ ακόμα και σήμερα πλήθος κόσμου τα επισκέπτεται για να ζήσει κάτι από την αίγλη του παρελθόντος.

Το Conde Nast Traveler μας καλεί σε δείπνο σε ένα από τα παλιά εστιατόρια του κόσμου.

Rules, Λονδίνο, Αγγλία


Ο Τσάρλι Τσάπλιν, ο Λόρενς Ολίβιε και ο Κάρολος Ντίκενς γευμάτισαν σε αυτή την παλιά παμπ, η οποία άνοιξε τις πόρτες της το 1798. Κλασικές επιλογές, όπως κρεατόπιτες και ψητό κρέας περιλαμβάνονται στο μενού, ενώ προσφέρονται και πολλά πιάτα με σύγχρονες πινελιές. αλλά εξετάσουμε προσεκτικά και θα δείτε μερικές σύγχρονες πινελιές. Δοκιμάστε το κοκτέιλ Κέιτ Μίντλετον.

Griswold Inn, Essex, ΗΠΑ


Από το 1776, αυτή η ταβέρνα έχει φιλοξενήσει έναν μεγάλο αριθμό επισκεπτών, οι πιο διάσημοι από τους οποίους είναι ο Τζόρτζ Ουάσινγκτον και ο Άλμπερτ Αϊνστάιν. Οι αποικιακής αισθητικής χώροι του φιλοξενούν ακόμα περαστικούς, οι οποίοι απολαμβάνουν παραδοσιακά αμερικάνικα πιάτα, λουκάνικα, παϊδάκια και το καλαμπόκι.

Sobrino de Botin, Μαδρίτη, Ισπανία


Έχοντας αναφερθεί στο βιβλίο του Έρνεστ Χέμινγουεϊ “Ο ήλιος ανατέλλει”, το μακροβιότερο εστιατόριο της Μαδρίτης άνοιξε το 1725. Στον καστιλιάνικο ξυλόφουρνο του μεγειρεύεται το θρυλικό του γουρουνόπουλο, αλλά και αρνί ψητό.

Die Letzten Instanz, Βερολίνο, Γερμανία


Όταν το εστιατόριο σου έχει μια ιστορία, που ξεκινά το1621, είναι λογικό μερικά από τα διάσημα πρόσωπα να το έχουν επισκεφθεί. Εδώ, η λίστα των επιφανών καλεσμένων περιλαμβάνει τον Ναπολέων Βοναπάρτης, τον Μπετόβεν, αλλά και την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

La Tour d'Argent, Παρίσι, Γαλλία


Αυτό το εστιατόριο έχει εντυπωσιάσει με τις επιλογές του τους λάτρεις της γαλλικής κουζίνας από το 1500, αν δημιούργησε την σπεσιαλιτέ του, ένα πιάτο με πάπια, το 1919. Επιλέξτε αυτό το διάσημο έδεσμα και συνοδεύστε το με μια επιλογή ποτού από το κελάρι, το οποίο επιβίωσε από τους βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Zum Franziskaner, Στοκχόλμη, Σουηδία


Παρά το γεγονός ότι το σημερινό κτίριο χρονολογείται στις αρχές του 20ου αιώνα, το φαγητό και το μεθυστικό ποτό αυτού του εστιατορίου παραμένουν σχεδόν τα ίδια, από όταν δημιουργήθηκε το 1421 από Γερμανούς μοναχούς. Το πλούσιο μενού του συνδυάζει την κληρονομιά των ιδρυτών με τις σκανδιναβικές παραδόσεις. Δοκιμάστε χωριάτικο λουκάνικο, ψητό βαυαρικό χοιρινό ή ελάφι, επιλέγοντας μια από τις πολλές γερμανικές μπύρες.

St. Peter Stiftskeller, Σάλτσμπουργκ, Αυστρία


Λειτουργώντας συνεχώς από το 803, αυτό το εστιατόριο λέγεται ότι έχει σερβίρει τον Αμαντέους Μότζαρντ και τον Χριστόφορο Κολόμβο! Όμως, παρά την χιλιοτραγουδισμένη ιστορία του, μην περιμένετε ότι η γαστριμαργικές του προτάσεις έχουν μείνει στο ίδιο επίπεδο. Ο σεφ Andreas Krebs, προσφέρει ένα μείγμα από εξευγενισμένα κλασικά αυστριακά πιάτα, αλλά και ευρωπαϊκά πιάτα χρησιμοποιώντας τοπικά υλικά.

Tavares, Λισαβόνα, Πορτογαλία


Μια λαμπερή τραπεζαρία, διακοσμημένη με εντυπωσιακούς πολυελαίους και επιχρυσωμένα διακοσμητικά στοιχεία θα σας μεταφέρει στην κομψότητα μιας άλλης εποχής και συγκεκριμένα του 1784. Το μενού είναι εξίσου προσεγμένο, αναδεικνύοντας εκλεπτυσμένα γαλλικά και πορτογαλικά εδέσματα.
πηγή