Αθήνα
+18...+28° C

Εύκολα σοκολατάκια φατζ

Είναι εύκολα, γίνονται γρήγορα και ξετρελαίνουν μικρούς-μεγάλους.

ΥΛΙΚΑ
- 4 κουτ. σούπας ανάλατο βούτυρο
- 3 κούπες έτοιμα μικρά μαρσμέλοους (της αγοράς)
- 1 κούπα ζάχαρη
- ½ κούπα κρέμα γάλακτος (όλα τα λιπαρά)
- ½ κουταλάκι αλάτι
- ½ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κούπες σταγόνες σοκολάτας
- 1 κούπα χοντροκομμένα καρύδια
- Λίγο ανάλατο βούτυρο (για το ταψάκι)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βουτυρώνουμε πρώτα ένα ταψάκι, το στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί που φροντίζουμε να προεξέχει του σκεύους και το βουτυρώνουμε σχολαστικά κι αυτό.
2. Σε μεγάλη κατσαρόλα, αναμειγνύουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο, τα μαρσμέλοους, τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και το αλάτι, ανακατεύοντας συχνά και αφήνοντας τα υλικά για 8 με 10 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα ζαχαρωτά. Έπειτα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια, τις σταγόνες σοκολάτας και μισή κούπα από τα χοντροκομμένα καρύδια. Ανακατεύουμε συνέχεια και όταν λιώσει η σοκολάτα, απλώνουμε τη φατζ στο ντυμένο ταψάκι, ισιώνουμε την επιφάνεια με μαρίζ, πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα καρύδια και αφήνουμε το γλυκό να χλιάνει. Έπειτα από 30 λεπτά, το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε για περίπου 1 ώρα. Όταν σφίξει αρκετά, το κόβουμε σε τετράγωνα απόλαυσης.
Χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά (χωρίς τις αναμονές)
Μερίδες: 35+ κομμάτια

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ