Το κάστρο με τα 100 θανατηφόρα φυτά που απαγορεύεται να μυρίσεις

Η βαριά μαύρη μεταλλική πύλη, διακοσμημένη με νεκροκεφαλές, οδηγεί σε ένα απέραντο κήπο.
 Η επιγραφή στην πόρτα όμως, προειδοποιεί τους επισκέπτες, για τα φυτά δολοφόνους.



Οι κήποι και τα πάρκα αποτελούν πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών, μια και προσφέρουν ένα καταφύγιο, για όσους ψάχνουν μια όαση, μακριά από τους σύγχρονους, ρυθμούς της πόλης. Υπάρει ωστόσο ένας κήπος, που έχει κερδίζει την φήμη του, για έναν διαφορετικό λόγο. Φιλοξενεί περισσότερα από 100 θανατηφόρα και δηλητηριώδη φυτά.

Το φυτώριο βρίσκεται στο κάστρο Alnwick στο Northumberland της Αγγλίας και ιδρύθηκε το 2005. Τα φυτά «δολοφόνοι» που φυτρώνουν εκεί σύμφωνα με το iefimerida.gr , έχουν υπάρξει υπεύθυνα για αμέτρητους θανάτους και ασθένειες και πολλά από αυτά χρησιμοποιήθηκαν και σε φόνους.


Τα μέτρα ασφαλείας είναι τεράστια και παντού υπάρχουν πινακίδες που προειδοποιούν τους επισκέπτες, ότι απαγορεύεται να αγγίξουν, να μυρίσουν και φυσικά να κόψουν τα φυτά.

Οι γονείς που επιθυμούν να πάρουν τα παιδιά τους σε αυτό το ασυνήθιστο μέρος, χρειάζεται να τα έχουν συνεχώς υπό παρακολούθηση, γιατί οι συνέπειες από την μη υπακοή, στους κανόνες, είναι κάτι περισσότερο από μια επίπληξη του φύλακα. Μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε θάνατο.