Αθήνα
+18...+28° C

6 Xριστουγεννιάτικες διαφημίσεις- υπερπαραγωγές!

Στην Αγγλία, την Ευρωπαϊκή Μέκκα του καταναλωτισμού, τα Χριστούγεννα είναι η ευκαιρία να πουληθούν τα πάντα σε ακόμα μεγαλύτερες ποσότητες. 
 Και οι Χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις είναι υπερπαραγωγές που θα ζήλευαν ακόμα και οι Χολιγουντιανές ταινίες.

#MontyThePenguin, John Lewis
“Δώσε σε κάποιον τα Χριστούγεννα που ονειρεύεται” προτρέπει το John Lewis, αναφερόμενο σε λούτρινα κουκλάκια και βάζα, αφού αυτά πουλάει το κατάστημα. Πολύ εύστοχο και βαθύ μήνυμα - τι άλλο μπορείς να ονειρευτείς για τα Χριστούγεννα αν έχεις συμπληρώσει την προίκα σου;
Penguin’s Christrmas, Penguin BooksΩς απάντηση στον παραλληλισμό του John Lewis, τα Penguin Books δείχνουν τον πιγκουίνο να προσπερνά τη συντροφικότητα, τον έρωτα, το σεξ και να προτιμά να περάσει τις γιορτές με ένα βιβλίο. Απόλυτα φυσιολογικό και αυτό - δεν παραπέμπει καθόλου στην εικόνα του μοναχικού βιβλιοφάγου. From London with Love, BurberryH Burberry μας εύχεται Χρόνια Πολλά για το 1995, με μία διαφήμιση τόσο κλισέ που καταλήγει να είναι πρωτότυπη. Έρωτας, χιόνια, Λονδίνο, καμπαρντίνες και ο γιος του Μπέκαμ -ο κακομαθημένος συμμαθητής που σιχαινόσουν στο Δημοτικό- να τρέχει ανάμεσα στα ζευγάρια.
 Sainsbury’sΠρωτότυπη-για-σούπερ-μάρκετ και βασισμένη σε αληθινά γεγονότα. Μία αλληγορία που μας θυμίζει πως τα Χριστούγεννα είναι γιορτή αγάπης και μία ευκαιρία να αγοράσουμε κι εμείς μία σοκολάτα ή μία κονσέρβα στη γειτόνισσα που πέρσι έριξε χλωρίνη στα φυτά μας επειδή τα νερά τους έτρεχαν στο μπαλκόνι της.
Δείτε τις υπόλοιπες εδώ