Ταξίδι με άρωμα ανατολής στο Μαρόκο

Εξωτικό και μυστηριώδες το Μαρόκο είναι μόνο μια ώρα από την Ισπανία απέχει πολύ από την  Ευρώπη,αποτελεί ένα κορυφαίο προορισμό που συναρπάζει. 
Οι ακτές της Μεσογείου και ο Ατλαντικός Ωκεανός από τη μία, και οι αμμόλοφοι της Σαχάρας από την άλλη, συνθέτουν ένα τοπίο ιδιαίτερο, που ενώνεται μαγικά και δημιουργεί εικόνες που θα σας μείνουν αξέχαστες. Εκπληκτικά παζάρια, πολύχρωμες πόλεις, παλάτια και τζαμιά, αρώματα, αμμόλοφοι, καμήλες,περιπλανηθείτε σε ένα ταξίδι με άρωμα ανατολής.
Φυσικά ένα από τα διασημότερα αξιοθέατα στο Μαρόκο είναι οι αμμόλοφοι Erg Chebbi που αποτελούν ένα ειδυλλιακό τμήμα της ερήμου Σαχάρα.


  
 Η πόλη Μαρακές είναι γνωστή για τα παζάρια της.

Η πόλη Chefchaouen βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του Μαρόκο. Πολύχρωμη και ιδιαίτερα δημοφιλής για τις μοναδικές συλλογές χειροτεχνίας.
Στην Καζαμπλάνκα δεσπόζει το μεγαλοπρεπή τζαμί του Χασάν Β' και την παλιά πόλη.

 Το Αγκαντίρ ή Αγαδίρ είναι μεγάλη πόλη στα παράλια του κεντρικού Μαρόκου, πρωτεύουσα της περιοχής Σους-Μασά-Νταράα
Η  Φες η μεγαλύτερη σε πληθυσμό (946.815 κάτοικοι) μετά την Καζαμπλάνκα και το Ραμπάτ διάσημο αξιοθέατο ειναι «Η Γαλάζια Πύλη» και «Το βασιλικό παλάτι»
Η Ταγγέρη είναι μια από τις σπουδαιότερες πόλεις και λιμένες του Μαρόκου με πληθυσμό περίπου 670.000 κατοίκων. Βρίσκεται στις ακτές της Βόρειας Αφρικής, στα δυτικά του στενού του Γιβραλτάρ. 

Όταν βλέπουμε μια ταινία που διαδραματίζεται στη Μέση Ανατολή, πάντοτε θα υπάρχει μια σκηνή που εκτυλίσσεται σε μια πολύβουη αγορά, με γητευτές φιδιών και πολλούς ανθρώπους να παζαρεύουν την τιμή χαλιών και άλλων αγαθών. Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα στην πλατεία Τζεμάα Ελ Φνα στο Μαρακές του Μαρόκο!  

 
Οι Τάφοι των Σααντί είναι ενα υπέροχο μαυσωλείο της δυναστείας των Σααντί, χτισμένο στα τέλη του 16ου αιώνα. Τον 17ο αιώνα ο Μουλάι Ισμαέλ σφράγισε την είσοδο του μαυσωλείου με ένα ψηλό τείχος, το οποίο ελάχιστοι μπορούσαν να περάσουν. Το μαυσωλείο ανακαλύφθηκε το 1917 τυχαία και τότε δημιουργήθηκε ένας διάδρομος για να διευκολύνει την πρόσβαση στο χώρο.  

  Οι Κήποι Μαζορέλ φτιάχτηκαν από τον Γάλλο ζωγράφο Louis Majorelle, που έζησε στο Μαρακές μεταξύ του 1922 και 1962. Μετά πέρασαν στα χέρια του διάσημου μόδιστρου Yves Saint Laurent. Ειδικά αν το δείτε από την έρημο, θα σας φανεί σαν όαση, με τα δέντρα και τα ποταμάκια τους. Η κεντρική βίλα-μουσείο φιλοξενεί περιοδικές εκθέσεις.