Μιλφέιγ Σοκολάτας απο τον Στέλιο Παρλιάρο!!!

 Ένας από τους καλύτερους γνώστες της ζαχαροπλαστικής,ο Στέλιος Παρλιάρος,μας παρουσιάζει μια εύκολη συνταγή,για πεντανόστιμο μιλφέιγ σοκολάτας.
 Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!


Υλικά:
Για το φύλλο σφολιάτας:
500 γραμ. αλεύρι σκληρό
15 γραμ. αλάτι
200 γραμ. νερό
200 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γραμ. βούτυρο παγωμένο

Για την κρέμα:
700 γραμ. φρέσκο γάλα
300 γραμ. κρέμα γάλακτος
2 αυγά
6 κρόκους αυγών
160 γραμ. ζάχαρη
80 γραμ. κόρν φλάουρ
160 γραμ. σοκολάτα

ζάχαρη άχνη και κακάο για την διακόσμηση

Εκτέλεση:
Πως φτιάχνουμε τη σφολιάτα:
Σ' ένα σκεύος τοποθετούμε το αλεύρι, το αλάτι, το νερό και το βούτυρο. Ζυμώνουμε καλά ή χρησιμοποιούμε το μίξερ ανακατεύοντας με το γάντζο, να σχηματιστεί μια λεία και ελαστική ζύμη. Φτιάχνουμε μια μπάλα και τη χαράζουμε μ' ένα μαχαίρι σε σχήμα σταυρού. Τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα. Την αφήνουμε 1/2 ώρα να ξεκουραστεί στο ψυγείο. Μετά ανοίγουμε τη ζύμη και την απλώνουμε ξεκινώντας από τις 4 γωνίες που σχηματίζει ο σταυρός. Στο κέντρο τοποθετούμε το βούτυρο που το έχουμε κτυπήσει ελαφρώς. Φέρνουμε τις 4 γωνίες στο κέντρο και καλύπτουμε το βούτυρο. Μ' έναν πλάστη πιέζουμε και ανοίγουμε σε μακρόστενο φύλλο. Το τυλίγουμε στα 3 και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία 4 φορές. Κατόπιν, ανοίγουμε τη σφολιάτα με τη βοήθεια του πλάστη και με λίγο αλεύρι, κάτω από 5 χιλιοστά. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα φούρνου, μ' ένα πιρούνι τρυπάμε όλη την επιφάνεια και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά τουλάχιστον, μέχρι να τρίβεται η σφολιάτα. Γυρνάμε τη σφολιάτα, πιέζουμε να φύγει ο αέρας και ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμα έως ότου τρίβεται η σφολιάτα.

Πως φτιάχνουμε την κρέμα:
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα με την κρέμα και το βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τα αυγά. Πριν βράσει το μίγμα με το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μίγμα των αυγών, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε έως ότου λιώσει η σοκολάτα. Αδειάζουμε σ' ένα καθαρό σκεύος, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.

Χωρίζουμε τη σφολιάτα σε 3 ίσα μέρη. Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο, χτυπάμε ελαφρά για να μαλακώσει και να ομοιογενοποιηθεί η κρούστα, απλώνουμε ένα μέρος από την κρέμα και επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη σφολιάτα και κρέμα.
Πασπαλίζουμε με άχνη και λίγο κακάο.


Δείτε και την συνταγή απο την εκπομπή του «Γλυκές Αλχημείες »