Αθήνα
+18...+28° C

Μοσχοβολιστό κέικ με ροδόνερο

Ο master της παγκόσμιας ζαχαροπλαστικής, Στέλιος Παρλιάρος, μας φτιάχνει το νοστιμότερο κέικ με ροδόνερο! 
Μοσχοβολάει τριαντάφυλλο και είναι ακαταμάχητο!
Μερίδες: 6, Προετοιμασία: 15΄, Ψήσιμο: 40΄


Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την αμυγδαλόσκονη και την άχνη. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τα ασπράδια, ανακατεύουμε καλά και στο τέλος ρίχνουμε το ροδόνερο. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα του κέικ διαμέτρου 18 εκ., αφού την έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 40 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί ψήνουμε λίγο παραπάνω. Βγάζουμε από το φούρνο, ραντίζουμε με λίγο ροδόνερο και πασπαλίζουμε με άχνη.