Αθήνα
+18...+28° C

ΚΕΪΚ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΣΟΚΟΠΑΣΤΑ

Λατρεύετε την σοκολάτα;Και ποιός δεν την λατρεύει θα μου πείτε.
Απολαύστε την γευστικά,αλλά και οπτικά,με μια λαχταριστή συνταγή απο τον Στέλιο Παρλιάρο.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ:
- 200 γρ. κουβερτούρα ION
- 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου LURPAK
- 150 γρ. ζάχαρη
- 5 κρόκοι αυγού ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ
- 5 ασπράδια αυγού ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ
- 50 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ
- 1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 100 γρ. γάλα
- σοκοπάστα ΙΟΝ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ :
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε το βούτυρο με τα 150 γρ. ζάχαρη. Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα κοσκινίζουμε. Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά-σιγά στο μείγμα και στη συνέχεια το γάλα και τη λιωμένη κουβερτούρα. Στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα, χτυπάμε τα ασπράδια με τα 50 γρ. ζάχαρη σε μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας απαλά. Μοιράζουμε το μείγμα σε 3 στρογγυλά ταψάκια μιας χρήσης διαμέτρου 22 εκατοστών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε. Καλύπτουμε το πρώτο κέικ με σοκοπάστα, τοποθετούμε από πάνω του το δεύτερο κέικ, συνεχίζουμε με σοκοπάστα και σκεπάζουμε με το τρίτο κέικ. Καλύπτουμε με σοκοπάστα όλο το γλυκό.