Το μυθικό κάστρο της δυναστείας των Χοεντσόλερν (Hohenzollern) στη Γερμανία.

Αυτό το παραμυθένιο κάστρο βρίσκεται η ιστορική έδρα της πρωσικής. Η προέλευσή του χρονολογείται από το Μεσαίωνα  χτίστηκε τον 11ο αιώνα, στη συνέχεια, καταστράφηκε ολοσχερώς το 1423 και ανακατασκευάστηκε το 1461.
Τό κάστρο ήταν ιδιοκτησία των Χοεντσόλερν  μιας πρωσικής οικογένειας βασιλιάδων (König - κένιχ - βασιλιάς) και αυτοκρατόρων (kaiser-κάιζεα- αυτοκράτορας ) της Πρωσίας,Γερμανίας και Ρουμανίας.Κατά την ιστορία του το κάστρο γκρεμίστηκε και ξαναχτίστηκε δύο φορές.

Θεωρείται έναν απο τους σπουδαιότερους ηγεμονικούς οίκους της Γερμανίας αλλά και από τους σημαντικότερους της Ευρώπης

Η θέα από το κάστρο που βρίσκεται στην κορυφή του όρους Hohenzollern (855 μ.) είναι τόσο εντυπωσιακό όπως το ίδιο το συγκρότημα. Το κάστρο βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα (30 μίλια) νότια της Στουτγάρδης, την πρωτεύουσα του κράτους της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Σήμερα, δεν αποτελεί μουσείο, με τη στενή έννοια του όρου, αλλά ένα μέρος της ιστορίας της Δυναστείας των Χοεντσόλερ το οποίο προσελκύει εκατονταδες χιλιάδες επισκέπτες καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Εκτός από τα αμύθητης αξίας έργα Τέχνης, πολύτιμων ασημικών και πορσελάνινων αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένου του Στέματος του Βασιλιά της Πρωσσίας, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει κοντσέρτα, θερινό κινηματογράφο, εκθέσεις και μία από τις καλύτερες Χριστουγεννιάτικες αγορές της Γερμανίας που λαμβάνουν μέρος στο Κάστρο.