To ακριβότερο κοκτέιλ στο κόσμο

Τα ακριβότερα ποτά στον κόσμο πάνε χέρι-χέρι με τα διαμάντια. Αυτό οι bartenders των private bars και exclusive clubs το γνωρίζουν πολύ καλά, διότι ανάλογα με την αξία του διαμαντιού καθορίζεται και η τιμή του cocktail.
  Στη Σιγκαπούρη λειτουργεί ένα exclusive club  όπου προσφέρει ένα cocktail με το όνομα «The Jewel of Pangaea» και η τιμή του είναι 26.000$.  
Pangaea είναι το όνομα του exclusive club που μαζεύει τους πιο πλούσιους και διάσημους που κυκλοφορούν στην πόλη, λειτουργεί τρεις φορές την εβδομάδα και όλες οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι εξωφρενικά ακριβές. Για μία κράτηση τραπεζιού το κόστος μπορεί να φθάσει μέχρι 12.000$.Ο δημιουργός του cocktail είναι ο πολυβραβευμένος bartender Ethan Leslie Leong.

Συνήθως οι bartenders κατά την δημιουργία ενός ακριβού cocktail χρησιμοποιούν ένα διαμάντι. Ο Leong, όμως, επέλεξε να δημιουργήσει το cocktail όχι γύρω από ένα απλό διαμάντι, αλλά από ένα Triple X 1-carat διαμάντι του Ελβετικού οίκου κοσμημάτων Mouawad. Και πήρε τα καλύτερα ποτά για συστατικά στο νέο δημιούργημά του. Το ποτό έχει δημιουργηθεί από την ανάμειξη κονιάκ Hennessey, σαμπάνιας Vintage Krug του 1985 και ζάχαρης.


 Το διαμάντι από τον οίκο Mouawad χρησιμοποιήθηκε ως γαρνιτούρα για το ποτό. Έτσι η εκπληκτική πέτρα ήλθε να συμπληρώσει πλήρως την πριμοδότηση της αξίας του ποτού.
 
Ωστόσο, το πιο ακριβό cocktail έχει καταγραφεί, μέχρι στιγμής, ότι έχει προσφερθεί στο Club Movida του Λονδίνου το 2007. Ονομάστηκε «Flawless» και δημιουργήθηκε με κονιάκ Louis ΧΙΙ, σαμπάνια Cristal Rose, καστανή ζάχαρη, ανγκοστούρα, λίγες νιφάδες χρυσού24 καρατίων  από βρώσιμα φύλλα χρυσού και ένα 11καρατίων λευκό διαμάντι στο κάτω μέρος. Προσφέρθηκε  κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και η τιμή του ήταν  35.000 λίρες, δηλαδή 44.749 ευρώ!
πηγή