Αθήνα
+18...+28° C

Vegan Μερέντα

Η παρακάτω συνταγή για τη μερέντα δεν είναι μόνο για vegan.
 Το σίγουρο είναι ότι όλοι θα την λατρέψετε και όσοι κάνετε νηστεία θα την τιμήσετε δεόντως.

Υλικά

2 φλ. ψημένα φουντούκια
340 γρ. μαύρη σοκολάτα λιωμένη
2 κουτ. της σούπας λάδι καρύδας
1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε τα φουντούκια στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μαζί με το λάδι καρύδας μέχρι να γίνουν μία πάστα.
Προσθέτουμε τη σοκολάτα, τη βανίλια και το αλάτι και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε αποστειρωμένο βάζο.
Η vegan μερέντα σου είναι έτοιμη προς κατανάλωση.
Φυλάξτε την στο ψυγείο ή στο ντουλάπι για 2 – 3 εβδομάδες.
πηγη