7 ξενώνες με απίστευτη θέα και καλή τιμή

Δε λέμε, ωραία η παραδοσιακή διακόσμηση και τα κρεβάτια με τις κουνουπιέρες, αλλά –ας το παραδεχτούμε– η αγαπημένη μας «λεπτομέρεια» σε ένα δωμάτιο ξενώνα είναι πάντα η θέα του. 
 Αυτή σκεφτόμαστε πολύ καιρό αφότου επιστρέφουμε από την εκδρομή, κι αυτή είναι που παίζει τελικά τον σπουδαιότερο ρόλο στο αν θα κατατάξουμε τον ξενώνα στους αγαπημένους μας ή όχι.
Γι’ αυτό, σκεφτήκαμε να της αφιερώσουμε ένα μίνι αφιέρωμα, και να συγκεντρώσουμε επτά ξενώνες ανά την Ελλάδα που μας χαρίζουν απλόχερα την καλύτερη θέα από τα μπαλκόνια των δωματίων τους. Ξενώνας Μηλίτσα
Μηλίτσα Ημαθίας, Βέρμιο (3 χιλιόμετρα από τη Νάουσα)
Τιμή: 50€ το δίκλινο, 65€ με τζάκι 
 

Κουκλίστικα δωμάτια, με μπαλκονάκια που αγναντεύουν τις καταπράσινες (ή κατάλευκες, τον χειμώνα) πλαγιές του Βερμίου, και παροχές που περιλαμβάνουν επίσης μικρή κουζίνα και δωρεάν wi-fi. Έξτρα πόντους κερδίζει το πρωινό που σερβίρεται καθημερινά στα δωμάτια και η… έκτασή τους (20 τετραγωνικά μέτρα το στάνταρ δίκλινο δωμάτιο, ή 35 τ.μ. αυτά που διαθέτουν και τζάκι).

Τιτάγιον 
Άγιος Αθανάσιος Λαμπερού, Λίμνη Πλαστήρα
Τιμή: 62€ το δίκλινο με πρωινό και τζάκι 


Χτισμένο σχεδόν επάνω στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα, προσφέρει πανέμορφα δωμάτια με μπαλκόνια που μοιάζουν κρεμασμένα πάνω από τη λίμνη. Διακοσμημένα με γήινα χρώματα και ζεστά υλικά, τα δωμάτια διαθέτουν επίσης τζάκι, δορυφορική τηλεόραση και mini bar. Το ξενοδοχείο έχει επίσης εστιατόριο που σερβίρει τοπικές νοστιμιές, όπως σπιτικές πίττες και ψητή πέστροφα.

Mythoxenia
Γεωργίτσι, Ταΰγετος
Τιμή: 60€ το δίκλινο με πρωινό 
 

Σε μια από τις πιο ανεξερεύνητες γωνιές του Ταΰγετου, στο πανέμορφο Γεωργίτσι, το Mythoxenia προσφέρει ευρύχωρα, ζεστά δωμάτια με μπαλκόνια που απολαμβάνουν πανοραμική θέα στην Κοιλάδα του Ευρώτα. Είναι όλα διακοσμημένα με γήινα χρώματα, με το ξύλο να κυριαρχεί και παροχές που περιλαμβάνουν μπανιέρα με υδρομασάζ και δωρεάν wi-fi.

Ρίζωμα
Μικρό Χωριό, Καρπενήσι
Τιμή: 52€ το δίκλινο με πρωινό 

Λίγα μόνο χιλιόμετρα έξω από το Καρπενήσι, το Ρίζωμα προσφέρει λιτά αλλά περιποιημένα δωμάτια με μεγάλες βεράντες οι οποίες αγναντεύουν το ειδυλλιακό καταπράσινο τοπίο γύρω τους: τις χιονισμένες κορυφές και τις κατάφυτες πλαγιές του βουνού Καλιακούδα, και τις καρτποσταλικές κεραμιδοσκεπές του Καρπενησίου στο βάθος. Το εστιατόριο του ξενοδοχείου, διακοσμημένο με τοπικό ξύλο και πέτρινες λεπτομέρειες, σερβίρει τοπικές σπεσιαλιτέ με θέα στην κοιλάδα του ποταμού Καρπενησιώτη.

Φτερωτό Ποδήλατο
Ίσσαρης, Αρκαδία
Τιμή: 60€ το δίκλινο με πρωινό 


Όμορφα, φωτεινά δωμάτια με διακόσμηση βγαλμένη από κουκλόσπιτο και μπαλκονάκια που αγναντεύουν τις κατάφυτες πλαγιές γύρω τους. Το Φτερωτό Ποδήλατο βρίσκεται σε ένα από τα πιο ανεξερεύνητα (βλέπε: ανερχόμενα) χωριά της Αρκαδίας, τον πανέμορφο Ίσσαρη, κοντά στη Μεγαλόπολη.

Παραδοσιακός Ξενώνας Κυράνη
Παλαιός Παντελεήμων, Όλυμπος
Τιμή: 60€ το δίκλινο με τζάκι και πρωινό 


Παραδοσιακά διακοσμημένα δωμάτια με ρουστίκ αίσθηση και μπαλκόνια που αγναντεύουν από ψηλά τις πλαγιές του Ολύμπου και το χωριουδάκι-κόσμημα του Αγίου Παντελεήμονα. Στις παροχές των δωματίων περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, mini bar και δορυφορική τηλεόραση, ενώ διοργανώνονται τακτικά δραστηριότητες όπως πεζοπορίες και ιππασία.

Konitsa Mountain Hotel  Κόνιτσα, Ήπειρος
Τιμή: 60€ το δίκλινο με πρωινό 


Μια ανάσα από τα Ζαγοροχώρια, στην όμορφη και “off-the-beaten-track” Κόνιτσα, τα πανέμορφα δωμάτια του Konitsa Mountain Hotel διαθέτουν μπαλκόνια που αγναντεύουν από ψηλά τον Αώο και τις πλαγιές της Πίνδου. Στις παροχές τους περιλαμβάνονται room service, δορυφορική τηλεόραση και δωρεάν ενσύρματη πρόσβαση στο internet. Έξτρα πόντους στην καρδιά μας κερδίζει το πλούσιο παραδοσιακό πρωινό με σπιτικές πίτες και χειροποίητες μαρμελάδες που σερβίρεται καθημερινά.
πηγή