Χριστούγεννα στη πρωτεύουσα της Σαξονίας τη γραφική Δρέσδη!!!

Απο το 1434 χρονολογούνται οι εντυπωσιακές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις,που πραγματοποιούνται στη γραφική πόλη της Δρέσδης,στη Γερμανία.
Η πλατεία της πόλης αποκτά ένα δικό της χρώμα,όπου στήνεται στολισμένο με πολύχρωμα λαμπιόνια το χριστουγεννιάτικο δέντρο και μια πυραμίδα που φτάνει σε ύψος τα 14 μέτρα.Κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες απο πολλές περιοχές της Γερμανίας,συρρέουν για να απολαύσουν την Χριστουγεννίατικη ατμόσφαιρα της περιοχής,συμμετέχοντας σε μια παράδοση που πηγαίνει πίσω στο Μεσαίωνα.

 Με φόντο το φαντασμαγορικό σκηνικό, οι πάγκοι με τα δώρα, τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και τις παραδοσιακές χειροτεχνίες της περιοχής, θυμίζουν σκηνές βγαλμένες απο παιδικό παραμύθι.


Τα κιόσκια με τις παραδοσιακές χειροτεχνίες της περιοχής τραβούν όλα τα βλέματα...




Το εντυπωσιακό Χριστουγεννιάτικο καρουζέλ της πόλης

Πρωταγωνιστής των εκδηλώσεων στη Δρέσδη,είναι το γερμανικό «Stollen Festival » αρτοποιοί της περιοχής,παρασκευάζουν ένα γιγαντιαίο κέικ το χριστόλεν (christollen) ένα κέικ φρούτων σε σχήμα καρβελιού, πασπαλισμένο με άχνη,μετά περιφέροντάς το γύρω από την πόλη στην συνέχεια, γίνεται διαγωνισμός για άλλα κέικ που παρασκευάζονται απο διάφορους αρτοποιούς και βραβεύεται το καλύτερο κέικ της χρονιάς.


 Δείτε το βίντεο απο το περσινό φεστιβάλ που διεξήχθει στις 7 Δεκεμβρίου του 2013
Υπαίθριες μπάντες, χορωδίες και συγκροτήματα, διοργανώνουν συναυλίες και τραγουδούν τα κάλαντα, ενώ καλλιτέχνες του δρόμου, συμπληρώνουν το μαγευτικό σκηνικό.

Η παράδοση αυτή έχει τις ρίζες της τον 16ο αιώνα,όπου αρτοποιοί της πόλης, παρουσίαζαν μέσα στο κάστρο στον τοπικό άρχοντα,τα αρτοποιήματα τους, ο οποίος μετά,τα μοίραζε στους άπορους.
 Η πανέμορφη είσοδος της αγοράς