Αθήνα
+18...+28° C

Η Μέση Ανατολή φλέγεται σκληρές μάχες στη Συρία

Βίντεο με σκληρά στιγμιότυπα από τον πόλεμο της Συρίας έρχονται στο φως της δημοσιότητας, τα οποία σοκάρουν με την σκληρότητα των μαχών.
Την ίδια στιγμή απέτυχε η μεγάλη ισλαμιστική επίθεση στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της DAYR EL-ZOR στην ανατολική Συρία. Η ενέργεια αυτή εγινε σε μια προσπάθεια των ισλαμιστών να διακόψουν την προέλαση της 4ης Μ/Χ Μεραρχίας του συριακού Στρατού στην μαρτυρική πόλη και προπύργιο του ισλαμικού κράτους Al-Raqqa.
Στο μεταξύ το Ιράν επιβεβαίωσε τις αεροπορικές επιθέσεις κατά των τζιχαντιστών στο Ιράκ
Η ιρανική Αεροπορία έπληξε θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ χωρίς προηγουμένως να έχει υπάρξει συντονισμός με τις ΗΠΑ επιβεβαίωσε υψηλόβαθμος Ιρανός αξιωματούχος, σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Guardian.
Το Ιράν διεξήγαγε αεροπορικές επιδρομές «για την υπεράσπιση των συμφερόντων των φίλων μας στο Ιράκ», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Εμπραχίμ Ραχιμπούρ.
«Δεν υπήρξε κανένας συντονισμός με τους Αμερικανούς. Δεν συντονιστήκαμε παρά με την ιρακινή κυβέρνησης», πρόσθεσε ο Ραχιμπούρ.
Το Ιράν μέχρι τώρα αρνούνταν να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες του Πενταγώνου σχετικά με τα αεροπορικά πλήγματα που φερόταν να έχει εξαπολύσει στις αρχές της εβδομάδας εναντίον θέσεων του ΙΚ στο Ιράκ.
Οι επιδρομές των ιρανικών καταδιωκτικών F-4 σύμφωνα με το defencenet.gr,πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο «στην ανατολική επαρχία Ντιγιάλα», όπου δεν δρουν οι ΗΠΑ, είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Στίβεν Ουόρεν. Πρόκειται γα την πρώτη επιχείρηση του Ιράν εναντίον του ΙΚ που γνωρίζει η Ουάσινγκτον, είχε προσθέσει.
Ο Ιρακινός πρωθυπουργός Χάιντερ αλ Αμπάντι από την πλευρά του είχε δηλώσει ότι δεν γνωρίζει κάτι σχετικά με τις ιρανικές επιδρομές στη χώρα του.
«Δεν θα επιτρέψουμε οι συνθήκες στο Ιράκ να επιδεινωθούν όπως στη Συρία με την επέμβαση ξένων παραγόντων», πρόσθεσε ο Ραχιμπούρ.
«Και είναι βέβαιο ότι η υποστήριξή μας (προς το Ιράκ) είναι πιο σημαντική από αυτή προς τη Συρία γιατί βρίσκεται πιο κοντά σε εμάς», σημείωσε.

 Παρακολουθήστε τις σκληρές μάχες.