Αθήνα
+18...+28° C

H pop art εκδοχή της Absolut: η συλλεκτική φιάλη Andy Warhol Edition

Ο πίνακας που δημιούργησε o Andy Warhol ειδικά για την Absolut το 1986 έρχεται στην Ελλάδα.
Η Absolut γιορτάζει, και με τη συγκεκριμένη συλλεκτική έκδοση, την Andy Warhol Edition, που αποτελεί φόρο τιμής στη συνεργασία της με τον Andy Warhol, προσκαλεί άτομα από όλο τον κόσμο να αφήσουν ελεύθερη τη δημιουργικότητά τους και να λάβουν μέρος στο Andy Warhol Art Exchange – τη μεγαλύτερη ανταλλαγή τέχνης στο διαδίκτυο!

Το 1986, ο Andy Warhol ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης που δημιούργησε ένα αυθεντικό έργο τέχνης για την Absolut λέγοντας: «Αγαπώ αυτό το μπουκάλι, θέλω να κάνω κάτι…». Από τότε, η σουηδική vodka έχει συνεργαστεί με χιλιάδες πρωτοπόρους καλλιτέχνες και δημιουργούς, συμπεριλαμβανομένων των Keith Haring, Damien Hirst, Louise Bourgeois, Annie Liebovitz - και πιο πρόσφατα με τους Spike Jonze, Swedish House Mafia και Icona Pop.
Η συγκεκριμένη συλλεκτική έκδοση, αποτελεί φόρο τιμής στη συνεργασία της Absolut με τον Andy Warhol – μία συνεργασία που δίνει το έναυσμα για την μακροχρόνια δέσμευσή της Absolut με την τέχνη και τη δημιουργικότητα. Ο αυθεντικός «Αbsolut» πίνακας του Andy Warhol μπορεί να βρίσκεται σε ένα μουσείο αλλά το μπουκάλι αυτό φέρνει το έργο τέχνης του Andy Warhol κοντά σε όλο τον κόσμο.
Andy Warhol Art Exchange από την Absolut

Στο absolut.com/artexchange οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν ένα έργο ψηφιακής τέχνης το οποίο στη συνέχεια θα ανταλλάξουν με έναν άλλο συμμετέχοντα από όλο τον κόσμο.
Εκεί μπορεί να βρει κανείς διασκεδαστικά και εύκολα στη χρήση εργαλεία για τη δημιουργία έργων τέχνης που μπορούν να μετατρέψουν τον καθένα σε καλλιτέχνη! Το site δέχεται επίσης τις περισσότερες μορφές εικόνων, περιλαμβάνοντας αυτές που έχουν «ανέβει» στο Instagram, το Facebook και το Twitter.
Το Andy Warhol Art Exchange πραγματοποιείται από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο, ενώ οι ανταλλαγές γίνονται στο τέλος κάθε μήνα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν ηλικία πάνω από το νόμιμο όριο  για την κατανάλωση αλκοόλ.
Ο Michael Hermann από το ίδρυμα Andy Warhol δήλωσε «Το ίδρυμα καλωσορίζει το λανσάρισμα της Andy Warhol Edition και με υπερηφάνεια ανακοινώνει ότι ένα ποσό από τα έσοδα θα προστεθεί στο κληροδότημα του ιδρύματος από το οποίο έχουν δοθεί σχεδόν 250 εκατ. $ σε επιχορηγήσεις στηρίζοντας σύγχρονες εικαστικές τέχνες. Παρόλο που η προφανής επιρροή του Andy Warhol είναι ‘ανεξέλεγκτη’, συγχαρητήρια στην Absolut που ‘εμφιάλωσε’ τη δημιουργικότητά του!».
Σχετικά με το ίδρυμα Andy Warhol για τις εικαστικές τέχνες

Σαν διαπρεπής Αμερικανός καλλιτέχνης του 20ου αιώνα, ο Andy Warhol αμφισβήτησε τον κόσμο για να εξετάσει την τέχνη διαφορετικά. Από την ίδρυσή του το 1987, σύμφωνα με τη θέληση του Andy Warhol, το ίδρυμα Andy Warhol έχει καθιερωθεί ανάμεσα στους κορυφαίους χρηματοδότες της σύγχρονης τέχνης στις Ηνωμένες Πολιτείες έχοντας δώσει περίπου $250.000.000 σε επιχορηγήσεις και στηρίζοντας τη δημιουργία, την παρουσίαση και την τεκμηρίωση των σύγχρονων εικαστικών τεχνών, και πιο συγκεκριμένα τα έργα που βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο, δεν αναγνωρίζονται ή έχουν προκλητικό χαρακτήρα. Οι συνεχείς προσπάθειες του ιδρύματος να προστατεύσουν και να ενισχύσουν την δημιουργική κληρονομιά του ιδρυτή του διαβεβαιώνουν ότι το εφευρετικό και ανοιχτόμυαλο πνεύμα του Warhol θα έχει μία προφανή επιρροή στις εικαστικές τέχνες, όσες γενιές κι αν περάσουν. Τα έσοδα που λαμβάνει το ίδρυμα από την εκχώρηση δικαιωμάτων όπως σε αυτή την περίπτωση, συνεισφέρουν στην οικονομική ενίσχυση του ιδρύματος. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.warholfoundation.org. 
Σχετικά με τον Andy Warhol

Ο Andy Warhol (1928-1987) παραμένει ένας από τους ανθρώπους που ασκούν την μεγαλύτερη επιρροή στις εικαστικές τέχνες της σύγχρονης εποχής. Με το υπόβαθρο ενός πολύ επιτυχημένου εμπορικού καλλιτέχνη, ο Warhol επανεφηύρε τον εαυτό του σαν διάσημος καλλιτέχνης του κινήματος POP. Ο Warhol μεταπήδησε από το να δημιουργεί εικόνες για διαφημίσεις και μέσα ενημέρωσης σαν εικονογράφος, στο να χρησιμοποιεί διαφημίσεις και εικόνες από μέσα ενημέρωσης για να δημιουργήσει την εξαίρετη τέχνη του. Σύντομα έγινε διάσημος ως ένας από τους καλλιτέχνες που καθόρισαν το κίνημα της τέχνης της pop, μία γενιά καλλιτεχνών που στράφηκε προς τον κόσμο της μαζικής εμπορικής παραγωγής, της διαφήμισης και του λαϊκού πολιτισμού για τις πρώτες ύλες και την έμπνευση για το έργο τους. Απίστευτα παραγωγικός στις διάφορες προσπάθειες, ο Warhol αναγνωρίζεται σαν ένας από τους πιο πρωτοποριακούς και με απίστευτη επιρροή κινηματογραφιστές της γενιάς του, ιδρύοντας το περιοδικό Interview το 1969, παράγοντας και διευθύνοντας το Velvet Underground, γράφοντας αναρίθμητα βιβλία, όντας δεινός φωτογράφος και σκηνοθέτης μουσικών βίντεο και ακόμα κάνοντας το δικό του talk-show στο MTV. Ο Andy Warhol πέθανε ξαφνικά στις 22 Φεβρουαρίου του 1987, καθιερώνοντας τον εαυτό του ως έναν από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα, και ως μία διεθνή προσωπικότητα.

πηγη