Αθήνα
+18...+28° C

Άγριες οδομαχίες Κούρδων και τζιχαντιστών στην πόλη Σιντζάρ-Περισσότεροι από 1.000 νεκροί τζιχαντιστές στην Κομπάνι

Το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε μεγάλη επίθεση σε τρία μέτωπα εναντίον των Κούρδων Πεσμεργκά στην πόλη των Γιαζίντι, Σιντζάρ, στο βόρειο Ιράκ .
Σύμφωνα με τον Κούρδο διοικητή της πρώτης γραμμής των Πεσμεργκά στη Σιντζάρ, Μπαχράμ Αρίφ Γιασίν (Bahram Arif Yassin), την Παρασκευή το βράδυ το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στους Πεσμεργκά σε τρεις συνοικίες της πόλης, στις Μπαρμπαρόζ, Χαΐ Αλ Σουχάντα και Χαΐ Λα Νασίρ.

Οι Πεσμεργκά αμύνθηκαν νικηφόρα σε κάθε επίθεση των τζιχαντιστών και τους κατάφεραν βαριές απώλειες. «Αφού τους αποκρούσαμε στη συνέχεια επιτεθήκαμε στις θέσεις τους και σκοτώσαμε πολλούς τζιχαντιστές», δήλωσε ο διοικητής Γιασίν στο BasNews.

Οι οδομαχίες μεταξύ Πεσμεργκά και τζιχαντιστών συνεχίζονται μέσα στη Σιντζάρ.

Η Σιντζάρ, πόλη στο βόρειο Ιράκ με πληθυσμό κυρίως Κούρδους Γιαζίντι, καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Αύγουστο, αλλά τον προηγούμενο μήνα οι δυνάμεις των Πεσμεργκά με τη βοήθεια των αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών κατάφεραν να εισέλθουν ξανά στην πόλη, όπου και δίνουν σκληρές μάχες σπίτι με σπίτι για να διώξουν τους τζιχαντιστές γράφει το tribune.gr.

Περισσότεροι από 1.000 νεκροί τζιχαντιστές στην Κομπάνι

Το Ισλαμικό Κράτος που πολιορκεί την κουρδική πόλη Κομπάνι, στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας, από τις 15 Σεπτεμβρίου, φαίνεται να χάνει τη μάχη από την ηρωική αντίσταση των Κούρδων πολιτοφυλάκων του YPG/YPJ που έχουν σύμμαχό τους και τις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές.

Σύμφωνα με το tribune.gr οι Κούρδοι ελέγχουν το 80% της πόλης τους, ενώ το Ισλαμικό Κράτος μετρά 1.075 νεκρούς τζιχαντιστές από τις σφαίρες των Κούρδων που βρήκαν τους στόχους τους.
Οι Κούρδοι πολιτοφύλακες του YPG/YPJ, περίπου 2.000 άνδρες και γυναίκες όταν ξεκίνησε η πολιορκία, έχουν βοήθεια από τον Οκτώβριο και από 150 Κούρδους Πεσμεργκά του Ιράκ, οι οποίοι έφεραν στην πόλη βαριά όπλα που τόσο ανάγκη τα είχαν οι πολιορκημένοι για να αναχαιτίσουν τις τζιχαντιστικές συμμορίες.

Αυτό όμως που πραγματικά άλλαξε τις ισορροπίες στην Κομπάνι, την οποία πολιορκούν περισσότεροι από 16.000 τζιχαντιστές, ήταν οι αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ που κατέστρεψαν πολλά από τα βαριά τους όπλα.

Ο «χαλίφης» των τζιχαντιστών Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι έστειλε στις αρχές του νέου έτους ακόμα 400 τζιχαντιστές στην Κομπάνι ενώ τους έχει δώσει εντολή να πεθάνουν όλοι αλλά να μην υποχωρήσουν από την πολιορκία.\

Οι Κούρδοι υπερασπιστές της Κομπάνι έχουν χάσει από την αρχή της πολιορκίας 459 πολιτοφύλακες, άνδρες και γυναίκες.