Αθήνα
+18...+28° C

Όταν τα 190,000 $ για την Mercedes-Maybach θεωρείται ποσό - ευκαιρία...

'Ολα αλλάζουν, και ένα αυτοκίνητο λοιπόν που τείνει να αλλάξει την έννοια της πολυτέλειας και της χλιδής είναι η Mercedes Maybach.
Σε αντίθεση με την ισχύ η με την ιπποδύναμη, η πολυτέλεια δεν έχει ...ταβάνι. Με την προϋπόθεση της επαρκούς ζήτησης ένας κατασκευαστής θα μπορούσε να βάλει μετάξι ταραντούλας στις εξατμίσεις και να τυλίξει με γούνες σπάνιων ζώων της Σιβηρίας, το ταμπλό. Το μόνο που χρειάζεται είναι μία αγορά που είναι έτοιμη να πληρώσει για όλη αυτή την πολυτέλεια.


  Έτσι, στις μέρες μας, ακόμη και αυτή η έννοια της πολυτέλειας μπορεί να αναβαθμιστεί και να αλλάξει. Ένα αυτοκίνητο λοιπόν που τείνει να αλλάξει αυτήν την έννοια είναι η Mercedes Maybach.
Η τιμή στη αμερικανική αγορά για το όχημα αυτό ανακοινώθηκε στις 16 Ιανουαρίου στα 190,275$. Δίχως άλλο, πρόκειται για ένα ακριβό αυτοκίνητο. Με το ποσό αυτό μπορεί κάποιος να αγοράσει μια S600 (μοντέλο στο οποίο βασίζεται σε μεγάλο βαθμό η Maybach) καθώς και ένα Mazda MX5 Miata.

  Σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές της, και ιδιαίτερα την Bentley Flying Spur, η Maybach έρχεται εξοπλισμένη με κάθε δυνατή απόλαυση και μπιχλιμπίδι. Υπάρχουν ανακλινόμενα καθίσματα, υπάρχουν δερμάτινες διακοσμήσεις και τελειώματα. Είναι γεγονός πως το επιμηκυμένο μεταξόνια σε σχέση με αυτό που διαθέτει η S-Class, δίνει τη δυνατότητα για περισσότερο χώρο τόσο για τους επιβάτες, όσο και για τα απαραίτητα... μπιχλιμπίδια..

  Έτσι, υπάρχουν θερμαινόμενα πάνελ στις πόρτες, απόλυτη ηχομόνωση από τον έξω κόσμο, ηλιοροφή, ψυγείο καθώς και ποτηροθήκες. Και, αν η τιμή εκκίνησης στις ΗΠΑ, είναι 190.000 δολλάρια,  ο αγοραστής θα δυσκολευτεί να πέσει κάτω από τα 200,000$ στην αγορά μιας Maybach.

  Ίσως ήταν λάθος της εταιρίας που δεν πρότεινε μια αρκετά διαφορετική εμπειρία από αυτήν που πρόσφερε η πολύ ωραία S-Class η οποία και κοστίζει τα μισά χρήματα. Έτσι η Maybach βγαίνει από τον συμβατικό δρόμο και συνεχίζει σε ένα μονοπάτι που έχει ανοίξει η Rolls Royce και η Bentley.

  Το ερώτημα είναι, θα καταφέρει να συνεχίσει;
Οι πωλήσεις που θα ανακοινωθούν επισήμως το καλοκαίρι του 2015 θα μας βοηθήσουν να διαπιστώσουμε την  απάντηση.

πηγη