Αθήνα
+18...+28° C

Tραγανές μπισκοτένιες λιχουδιές απο τον Στέλιο Παρλιάρο

Μπισκότα σε σχήμα κρουασάν γεμισμένα με δαμάσκηνα και αμύγδαλο, που μοσχοβολάνε πορτοκάλι και κονιάκ. Ιταλικά ντελικάτα μπισκότι, με cranberries και βουτυράτη γεύση.
 Το καλύτερο συνοδευτικό για τον καφέ μας. Κι αν τα διπλοφουρνίσουμε, θα ξετρελαθούμε με την πιο τραγανή εκδοχή τους.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
- 375 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. βούτυρο
- 130 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 αυγό
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
150 γρ. δαμάσκηνα απύρηνα
70 γρ. χυμό από πορτοκάλι
50 γρ. κονιάκ
80 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. αμύγδαλο σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια το παγωμένο βούτυρο και το αδειάζουμε μαζί με την ζάχαρη άχνη, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και το αυγό στον κάδο του μίξερ. Ζυμώνουμε καλά έως ότου πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
Βάζουμε στο μπλέντερ τα δαμάσκηνα, το χυμό, το κονιάκ, τη ζάχαρη άχνη και το αμύγδαλο και πολτοποιούμε πολύ καλά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ
Ανοίγουμε την ζύμη σε πάχος 3 χιλιοστών και κόβουμε δίσκους διαμέτρου 20 εκατοστών. Απλώνουμε πάνω την γέμιση και αφήνουμε περιφερειακά έναν πόντο κενό. Την κόβουμε σε 10 ή 12 τρίγωνα κομμάτια, όπως κόβουμε μία τούρτα. Κάθε κομμάτι το τυλίγουμε από έξω προς τα μέσα. Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 25 λεπτά.