Μηλόπιτα αναποδογυριστή

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ

Χρόνος προετοιμασίας: 15΄
Χρόνος παρασκευής: 1 ώρα

Υλικά 
  • 3 μήλα καθαρισμένα και κομμένα ροδέλες
  • 125 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 κγ. Κανέλα
  • ½ κγ. Γαρύφαλλο
  • 50 γρ.καρύδια
  • 50 γρ. σταφίδες
  • 3 αυγά
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 βανίλια




Διαδικασία
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε ένα ταψί βάζουμε το βούτυρο και από πάνω ρίχνουμε τη ζάχαρη το μισό κανελογαρύφαλλο.
  • Στη συνέχεια στρώνουμε τις ροδέλες από τα μήλα. Στα κενά τοποθετούμε τα καρύδια και τις σταφίδες. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κανελογαφύφαλλο.
  • Κτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κονιάκ και τη βανίλια μέχρι να έχουμε ένα αφράτο χυλό.
  • Το ρίχνουμε πάνω από τα μήλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
  • Μόλις ψηθεί αναποδογυρίζουμε όπως είναι ζεστό σε πιατέλα και σερβίρουμε.