ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ
Χρόνος προετοιμασίας: 15΄
Χρόνος παρασκευής: 1 ώρα
Υλικά
- 3 μήλα καθαρισμένα και κομμένα ροδέλες
- 125 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
- 200 γρ. ζάχαρη
- 1 κγ. Κανέλα
- ½ κγ. Γαρύφαλλο
- 50 γρ.καρύδια
- 50 γρ. σταφίδες
- 3 αυγά
- 150 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. αλεύρι
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 1 βανίλια
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα ταψί βάζουμε το βούτυρο και από πάνω ρίχνουμε τη ζάχαρη το μισό κανελογαρύφαλλο.
- Στη συνέχεια στρώνουμε τις ροδέλες από τα μήλα. Στα κενά τοποθετούμε τα καρύδια και τις σταφίδες. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κανελογαφύφαλλο.
- Κτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κονιάκ και τη βανίλια μέχρι να έχουμε ένα αφράτο χυλό.
- Το ρίχνουμε πάνω από τα μήλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
- Μόλις ψηθεί αναποδογυρίζουμε όπως είναι ζεστό σε πιατέλα και σερβίρουμε.