Το "Hotel California" - βινύλιο γίγας 25 τόνων

Πρόσφατα η εταιρεία Madison Square Garden αγόρασε το θρυλικό Los Angeles Forum.
 Οι νέοι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να το μετατρέψουν σε έναν χώρο συναυλιών, επενδύοντας πάνω από 100 εκατ. δολάρια για την ανακατασκευή του

Το "Forum" του Los Angeles είναι ένας από τους πιο "ιστορικούς" χώρους στον πλανήτη για τον αθλητισμό, αποτελώντας για πάρα πολλά χρόνια την έδρα των LA Lakers.
Τώρα, ο χώρος ανήκει στη Madison Square Garden Company, την εταιρεία πίσω από τον ομώνυμο χώρο στη Νέα Υόρκη, που πραγματοποίησε μία ανακαίνιση 100 εκατ. δολαρίων, η ολοκλήρωση της οποίας γιορτάζεται με μία πρωτότυπη διακόσμηση στην κορυφή του.
Πρόκειται για έναν γιγαντιαίο δίσκο βινυλίου με έμπνευση το "Hotel California" των Eagles που καταλαμβάνει έκταση 20.000 τ.μ και γυρίζει στην οροφή του Forum με ταχύτητα 27.2 km/h.
Η κατασκευή ζυγίζει 25 τόνους και περιλαμβάνει 25.000 τετραγωνικά πόδια αληθινού βινυλίου. Όπως είναι φυσικό, ο τερατώδης αυτός δίσκος δεν περιλαμβάνει μουσική αλλά είναι ορατός από τα 1.700 και πλέον αεροσκάφη που προσγειώνονται καθημερινά στην Αμερικανική μεγαλούπολη.
Για την κατασκευή της ρέπλικας εργάστηκαν 75 άνθρωποι σπαταλώντας περισσότερες από 20.000 εργατοώρες συνολικά έτσι ώστε να ολοκληρώσουν έγκαιρα το έργο.
Τα εγκαίνια έγιναν στις 15 Ιανουαρίου, με 6 συναυλίες των Eagles.




Πηγή: DailyMail