Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη πεζοπορία στον κόσμο!

Το El Camino del Rey (μικρό μονοπάτι του βασιλιά) είναι μια ακραία πεζοπορική διαδρομή στα απότομα τοιχώματα της στενής χαράδρας στο El Chorro στην Ισπανία.
  Κατασκευάστηκε το 1905για να βοηθήσει στην κατασκευή υδροηλεκτρικών μονάδων ώστε να μπορούν οι εργάτες να διασχίζουν μεταξύ τους καταρράκτες.
Το 1921 ο βασιλιάς Alfonso XII διέσχισε την επικίνδυνη αυτή διαδρομή κι από τότε έγινε γνωστό από το σημερινό του όνομα.
Το μονοπάτι είναι ένα μέτρο (3 πόδια και 3 ίντσες) σε πλάτος, και ξεπερνάει τα 100 μέτρα (350 πόδια) ύψους πάνω από το ποτάμι.
Είναι σήμερα σε κακή κατάσταση και υπάρχουν πολλά σημεία όπου μέρος ή το σύνολο της διαδρομής έχει καταρρεύσει. Το αποτέλεσμα είναι μεγάλα κενάαέρος που γεφυρώνονται μόνο με στενές δοκούς ή άλλα εξαρτήματα στήριξης. Πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εκεί τα τελευταία χρόνια. Μετά από τέσσερα άτομα που σκοτώθηκαν σε δύο ατυχήματα το 1999 και το 2000, η τοπική κυβέρνηση έκλεισε την εισόδο του μονοπατιού.
Ωστόσο, παρά τους κινδύνους, πολλοί περιπετειώδεις τουρίστες εξακολουθούν να ακολουθούν τη διαδρομή που κόβει την ανάσα.
Η περιφερειακή κυβέρνηση της Ανδαλουσίας  ανακοίνωσε το 2006 ένα σχέδιο αποκατάστασης, το οποίο εκτιμάται σε 7 εκατ. €. Ο προϋπολογισμός για την αποκατάσταση των τριών χιλιομέτρων είναι € 8,3 εκατ. Τα έργα θα διαρκέσουν 3 χρόνια από τη στιγμή που θα ξεκινήσουν, στα μέσα του 2011. Όλα τα αυθεντικά χαρακτηριστικά του μονοπατιού θα παραμείνουν σε ισχύ, ενώ τα νέα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι σύμφωνα με το παλιό σχέδιο. Επίσης θα εξεταστεί η δυνατότητα δημιουργίας και ενός «τουριστικού τρένου», αν θα μπορούσε να κατασκευαστεί γραμμή στην παλιά διαδρομή, ώστε να μπορούν να δουν την διαδρομή και λιγότερο ριψοκίνδυνοι επισκέπτες....