Αθήνα
+18...+28° C

Δείτε πώς οι ΗΠΑ βομβάρδισαν τους τζιχαντιστές στη Συρία

Το αμερικανικό ναυτικό έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από το αντιτορπιλικό Arleigh Burke - Για «πολύ επιτυχημένους βομβαρδισμούς» κάνει λόγο το Πεντάγωνο - Τουλάχιστον 120 οι νεκροί τζιχαντιστές

Τις εντυπωσιακές σκηνές από τη στιγμή της εκτόξευσης των πυραύλων Τόμαχοκ με στόχο τις θέσεις των τζιχαντιστών στη Συρία καταγράφει ένα πεντάλεπτης διάρκειας βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό ναυτικό.


Οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης από το αντιτορπιλικό Arleigh Burke -USS Arleigh Burke (DDG-51)- σε υλοποίηση του επόμενου βήματος που είχε εξαγγείλει ο Μπαράκ Ομπάμα ανακοινώντας τις κινήσεις των ΗΠΑ κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Το Πεντάγωνο, όπως μεταδίδει το ABC, χαρακτηρίζει τους συνολικά 14 νυχτερινούς βομβαρδισμούς ως «πολύ, πολύ επιτυχημένους» ανακοινώνοντας ότι είχαν στόχο κέντρα ελέγχου και επικοινωνιών αλλά και αποθήκες. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου «οι βομβαρδισμοί στη Συρία θα συνεχίσουν για κάποιο διάστημα». Επίσης, όπως έγινε γνωστό, τουλάχιστον 120 τζιχαντιστές βρήκαν το θάνατο κατά τις αεροπορικές επιθέσεις. Παράλληλα οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ πραγματοποίησαν επίθεση και κατά ενός δικτύου βετεράνων της Αλ Κάιντα το οποίο είχε δημιουργήσει ένα προπύργιο δυτικά από το Χαλέπι και σχεδίαζε επιθέσεις κατά χωρών της Δύσης. Από τους βομβαρδισμούς σε αυτό το σημείο έχασαν τη ζωή τους περίπου 50 άνθρωποι. Οι ΗΠΑ ελπίζουν ότι εμπόδισαν με αυτό τον τρόπο «την προετοιμασία επικείμενων επιθέσεων εναντίον αμερικανικών και δυτικών συμφερόντων από ένα δίκτυο που αποτελείται από βετεράνους που σκληραγωγήθηκαν από την αλ Κάιντα - ένα δίκτυο που συχνά αποκαλείται ομάδα Χοράσαν - το οποίο βρήκε καταφύγιο στη Συρία όπου μπορεί ήρεμα να προετοιμάσει επιθέσεις, να κατασκευάσει και να δοκιμάσει εκρηκτικούς μηχανισμούς και να στρατολογήσει Δυτικούς για να διεξάγουν επιθέσεις», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Πενταγώνου.. Στους πρώτους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο συριακό έδαφος συμμετείχαν και αραβικά κράτη όπως η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ιορδανία και το Μπαχρέιν. Η πρώτη αντίδαση των Τζιχαντιστών ήρθε μέσω εκπροσώπου τους που δήλωσε ότι η οργάνωση θα απαντήσει στις υπό τις ΗΠΑ αεροπορικές επιδρομές στο συριακό έδαφος και κατηγόρησε τη Σαουδική Αραβία που επέτρεψε να συμβεί κάτι τέτοιο. «Θα υπάρξουν αντίποινα σε αυτές τις επιθέσεις. Οι γιοι του Σαλούλ είναι εκείνοι που ευθύνονται. Έγιναν εξαιτίας τους», είπε ο άνθρωπος αυτός στο Reuters χρησιμοποιώντας έναν υποτιμητικό χαρακτηρισμό για τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας (σ.σ την οικογένεια αλ Σαούντ).
 πηγή